Un plat exquisit

Adiós a la infancia, una aventi de Marsé

22/12/2013

Us vaig a contar un secret. Fa uns quants mesos estava dinant en un restaurant de Gràcia i en una taula no gaire llunyana a la meva hi seien en Pau Miró, n’Oriol Broggi i una altra persona que no vaig identificar. No vaig poder evitar que algunes paraules de la seva conversa m’arribessin. Vaig sentir que parlaven sobre … les cançons d’en Sisa…  i sobre … la novel·la d’en Marcé… Tafaner de mena, em vaig quedar amb la curiositat de saber de què estaven parlant. Quina relació hi podia haver entre Broggi, Miró, Marcé i Sisa?

Ara ja he trobat la resposta: s’estava cuinant un plat exquisit, amb productes naturals d’en Juan Marcé, ben escollits per Pau Miró, amb les salses i acompanyaments de Jaume Sisa i tot ben cuinat per Oriol Broggi. Aquest plat s’anomena Adios a la infancia.

És una obra que ens mostra una Barcelona de postguerra, on els vençuts intenten sobreviure com poden. Diferents personatges de les novel·les d’en Marcé es van creuant i relacionant entre si, per convertir el plat en una barreja consistent i saborosa. El ritme és viu i els actors i actrius estan molt ben dirigits i ens transmeten, d’una manera excel·lent, les vivències d’aquella època i els seus desitjos i patiments, sota la vigilància permanent d’aquell que ho veia i ho sabia tot. En aquest ambient, la canalla creix i va tenint les seves primeres experiències vitals, tot i patint algunes absències obligades.La música d’en Sisa sempre present, va entrellaçant i lligant les diferents escenes i ens emociona.

No us perdeu aquest banquet.

← Tornar a Adiós a la infancia, una aventi de Marsé

Enllaç copiat!