Actual, fresca, commovedora

A.K.A. (Also Known As)

A.K.A. (Also Known As)
01/01/2019

Premi a l’Espectacle de petit format, al Text per a Daniel J. Meyer, a l’Actor per a Albert Salazar i a la Direcció per a Montse Rodríguez.

No acostumo a donar per suposat que una obra m’agradarà perquè ha guanyat premis Butaca. Prefereixo comprovar-ho. I he pogut comprovar que l’èxit és merescut. Des de la seva estrena al mes de març de l’any passat no ha parat de rebre bones crítiques. Vaig assistir a l’última funció de l’any però no serà l’última. Tots els teatres li obren les portes i tindrem ocasió de veure-la en moltes altres sales. Tampoc acostumo a repetir. L’oferta teatral és tan amplia que, tot i que m’hagi agradat molt, m’esperen moltes altres sorpreses, com aquesta. En aquest cas repetiré perquè hi haig de portar als meus néts adolescents. No vaig parar de pensar en ells durant tota l’obra. L’èxit entre el públic jove va sorprendre fins i tot a la directora. La meitat del públic al primer teatre on ho van presentar eren adolescents acompanyats d’adults. És el que farem nosaltres. Falta teatre per a la gent jove. Passem del teatre per a adults, amb moltes adaptacions dels clàssics i reposicions de textos ja una mica antics i de vegades massa conceptuals a un teatre familiar en el que no encaixa la gent jove. Llevat de “Be my baby”, enguany no hem vist res que pogués enganxar al jovent.

Daniel J. Meyer d’origen argentí i múltiples ascendències ha escrit un text en el que l’arrelament i la identitat hi són presents però també hi trobem els riscos de les xarxes socials, la música del s XXI, la paternitat i maternitat incondicionals, la fidelitat, l’amistat, l’amor adolescent, la traïció, la injustícia en la diferencia, el poder de la majoria o la decepció. Tot això descrit amb una frescor commovedora.

Albert Salazar format a Eòlia i a Laura Jou estudi per a l’actor, s’ha donat a conèixer en curtmetratges i en sèries com “La Riera”, representa un prototip d’adolescent força proper. Ell està sol a l’escenari però interpel.la al públic i el fa partícip dels seus sentiments amb una gran expressivitat corporal. El treball actoral, sota la direcció de Montse Rodríguez, és magnífic.

← Tornar a A.K.A. (Also Known As)

Enllaç copiat!