Tot el que necessites per anar al teatre

XI Festival Shakespeare

El dia 23 d’octubre comença arranca Barcelona la XI edició del Festival Shakespeare. Fins el 26 d’octubre la Biblioteca de Catalunya acull un seguit d’espectacles, lectures i altres activitats totes elles relacionades amb el dramaturg anglès.

Així ens presenta Montse Vellvehí, directora del Festival, l’edició d’enguany:

El Festival va néixer, va créixer, però no acaba de fer-se gran. És petit, i continua essent-ho. Shakespeare és gran, potser és el més gran. Cal mirar-se’l amb respecte. I així ho fem. Però per la cultura catalana, i per tots els qui l’estimem, Shakespeare s’ha fet un personatge proper, un dels nostres; perquè el sentim nostre i proper, i el volem nostre i proper.  El Festival no és gran ni espectacular, és una cosa petita que ens fa lluitar. I cal lluitar per una cosa petita? Es veu que sí, perquè tornem a ser aquí , encara hi som. I suem, i plorem i riem i ens enfadem i ens il·lusionem. I aleshores sabem que som grans. I som grans perquè malgrat totes les dificultats i els entrebancs, des de la nostra tenacitat, esforç i imaginació, aixequem cada any el nostre petit homenatge a un dels més grans.

L’any passat va ser gràcies a tots els qui hi van participar que el Festival va ser possible, vam tirar endavant per la força que vam rebre dels companys i dels mitjans. De la mà de La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi, el Festival va arribar a Barcelona i va ser una realitat en el panorama cultural de la ciutat. Enguany presentem la XI Edició. Gràcies.

Estrenes, lectures, conferències, xerrades, festa…Ens agrada pensar que el Festival és un espai d’exhibició i de sortida. Una programació on aquelles propostes emergents, noves, troben el seu lloc. Un recipient per aquest pols artístic que existeix i que no sempre troba una realitat on mostrar-se. Sempre entorn a Shakespeare, això sí, però sempre oberts a noves lectures, reinterpretacions i revisions dels clàssics.

Formem part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare. Ens agrada també pensar que obrim  una finestra a Europa des d’on poder ensenyar i oferir les coses, les petites coses, i les grans, que fem al nostre país, al nostre petit país.

Finalment volem agrair a la l’Ajuntament, a la Generalitat, a l’Institut Ramon Llull, a l’Institut del Teatre, a l’Institut danès i als patrocinadors com són; El Periódico, Catalunya Ràdio, Vins i caves Gramona i Moritz.  També a tots aquells que han fet possible que aquest Festival, petit o gran, pugui existir.