Tot el que necessites per anar al teatre

Y los huesos hablaron

Excavem una paraula? Us ho proposaran els membres d’aquestes companyies, que recuperen un concepte fonamentat en el procés d’investigació d’El desenterrador, una experiència escènica en la qual investigaven el que anomenen la “corpologia” de les paraules, és a dir, la seva capacitat de generar un món ètic, un sistema polític i un ordre social concret a partir del moment en què designen (i fins i tot creen) la realitat. Les paraules i les respostes físiques a aquestes paraules treballades des del cos són la base de l’espectacle, que gira entorn d’uns actes de violència que formen part de la història i el present del nostre país i també de Mèxic. Un seguit de tallers oberts al públic i organitzats fa uns mesos van ser el primer pas en la creació del muntatge. Ara l’espectacle arriba al Grec per desenterrar i fer visibles conflictes que han quedat amagats pel discurs oficial a favor d’una suposada estabilitat política i social al llarg de la història. Un espectacle que sí, parla de violència i de desaparicions, però especialment de com s’han invisibilitzat per oferir a la població narracions falses i interessades d’uns fets sagnants.

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Iberescena i l’Ajuntament de Pontós.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
El SÂLMON< es troba davant del que vindrà

El SÂLMON< es troba davant del que vindrà

31 gener 2018

El propòsit del festival SÂLMON< és l’escolta d’allò que succeeix a l’actualitat. “A totes se’ns fa evident que les condiciones han canviat. L’escenari és un altre i el paisatge ha començat a desdibuixar-se […]