Tot el que necessites per anar al teatre

Wu Wei_Raquel Klein + Kopfkino_Los detectives

Wu Wei_Raquel Klein + Kopfkino_Los detectives

Wu Wei (20 h)

30 minuts

L’arrel d’aquest espectacle es troba en un solo de Raquel Klein titulat 1’28, amb referència al segon i mig que triga la llum a cobrir la distància que separa la Lluna de la Terra. La capacitat de la llum per transformar els objectes i modelar-ne de nous torna a aparèixer a Wu Wei, una peça per a cinc ballarins i dos músics que s’interroga sobre el temps, el buit o la importància de ser en un lloc. D’aquí que el títol, aquest cop, faci al·lusió a un concepte de la filosofia taoista que significa ‘no acció’.

Wu Wei és un viatge visual i sonor en què els cossos i la llum creen imatges poderoses, paisatges suggeridors, a través de la contemplació. Un treball rigorós d’una creadora jove que ha treballat amb Eulàlia Bergadà (Gold Dust Rush, estrenat al Grec) o amb Lipi Hernández – Malqueridas (El canto de los caballos, vist al Festival SÂLMON – Mercat de les Flors).

Autoria, coreografia i direcció Raquel Klein. Amb Jesús Benzal, Daniel Corrales, Marina Fullana, Diana Riagata i Martina Rocosa. Disseny sonor i interpretació musical Adrià Juan i Albert Tarrats.

Kopfkino (21 h)

55 minuts

El nostre cervell emmagatzema imatges i funciona com un motor de cerca, busca enllaços per entendre què passa, vincles que desencadenen una mena de youtube mental. A aquesta capacitat d’enllaçar imatges i construir pel·lícules mentals l’anomenem «kopfkino». A partir d’aquest concepte, les integrants de Los detectives es formulen una pregunta: fins a quin punt les ficcions que consumim influeixen en la nostra visió del món i de nosaltres mateixos? Aquest és el motor de Kopfkino, una peça que utilitza el cos com a eina essencial per endinsar-nos en els marges que es generen quan la ficció i la realitat es troben.

Los detectives neix com a col·lectiu a partir de la trobada de Mariona Naudin, María García, Marina Colomina i Laia Cabrera, quatre treballadores de les arts escèniques que inicien el seu recorregut comú amb Kopfkino. Els seus projectes sorgeixen d’un laboratori que fomenta el canvi de rols constant entre les intèrprets i del qual neix una escriptura orgànica i espontània. El resultat podria definir-se com una coreografia teatral o com una dansa dramaturgitzada.

Autoria, dramatúrgia i interpretació Mariona Naudin, Marina Colomina, Laia Cabrera i María García Vera Direcció Mariona Naudin Disseny de llums Maria Barrios Producció Festival Sâlmon – Mercat de les Flors, Escena Poblenou i OSIC, amb la col·laboració de l’Antic Teatre i La Poderosa

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració