Tot el que necessites per anar al teatre

Vírgenes y Diosas II: Piedras de la memoria

Vírgenes y Diosas II: Piedras de la memoria

La performance Vírgenes y Diosas de Violeta Luna investiga la iconografia femenina sagrada aprofundint en la tensió inherent que existeix entre les nocions del profà i del sagrat, amb especial atenció a la juxtaposició de la iconografia catòlica mexicana i la iconografia asteca, com a la ferotge deessa de la terra Tlaltecuhtli.

Luna situa aquestes deesses en l’espai contemporani de la violència d’estat, desdibuixant els límits entre el sagrat i el profà, en un gest performatiu de memòria i ritual.

VIOLETA LUNA

Violeta Luna explora en el seu treball la relació entre el teatre, l’art d’acció (performance art) i el compromís social. Luna utilitza el seu cos com a territori per a la problematització, el qüestionament i el comentari relacionat amb fenòmens socials i polítics. Nascuda a Ciutat de Mèxic, Luna obté la llicenciatura en actuació al Centro Universitario de Teatro UNAM. Ha presentat el seu treball i conduït tallers extensament en diversos llocs de Llatinoamèrica, Europa, Estats Units i Canadà. Actualment es membra de The Madgalena Project: Internacional Network of Women in Contemporary Theatre i artista associada dels col·lectius de performance La Pocha Nostra i Secos & Mojados residents a San Francisco, Califòrnia.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració