Tot el que necessites per anar al teatre

Ubú Rei

Ubú Rei

Creat a partir de l’espontaneïtat i la genialitat dels intèrprets, les diferents escenes es van succeint una rere l’altra i van imprimint una degradació en els personatges i els actors, de la mateixa manera com l’avarícia, l’afany de poder i la covardia van corroint el protagonista. De vegades absurd i grotesc, d’altres poètic i bell, és un espectacle que traspua energia en cada moviment.

SINOPSI
El pare Ubú, capità de l’exèrcit de Polònia, instigat per l’ambició de la seva dona, la mare Ubú, i amb l’ajuda del capità Escombrall, mata el rei Venceslau i li arrabassa la corona. Com que Escombrall no rep la recompensa que el pare Ubú li ha promès, s’uneix al tsar de Rússia, qui declara la guerra a l’usurpador. El pare Ubú marxa cap a la guerra després de confiar la regència a la mare Ubú, però Totilau, fill de l’antic rei que ha sobreviscut a la matança de la seva família, l’expulsa del poder i es posa al capdavant de l’exèrcit polonès.

Perseguit per l’exèrcit rus, el pare Ubú es troba per casualitat amb la mare Ubú, que s’ha pogut escapar de la ciutat, i s’enfronta amb el príncep Totilau i el seu exèrcit. Quan és a punt de sucumbir, el salven els seus fidels i abandona Polònia en un vaixell.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració