Tot el que necessites per anar al teatre

Traduccions/Translations

Traduccions/Translations

La identitat, la relació del paisatge amb la llengua, la dificultat de viure en harmonia, l’educació, el xoc entre el progrés que aporten els colonitzadors i la possible anul·lació d’una cultura i una llengua són els temes que travessa l’obra mentre descriu la impossible història d’amor entre un geògraf britànic i una nativa irlandesa. Translations és una clàssic contemporani; una obra que, a més d’Irlanda, s’ha representat al West End i a Broadway i que, finalment, el podrem sentir en català, descobrint uns ressons fortíssims amb el que ens està passant com a país.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Llorenç Prats Canals

  En circumstàncies normals aquesta obra s’hauria representat al TNC, amb tots els ets i uts i un repartiment de campanilles. No sé si amb això hauria millorat. El text és excel·lent tant en el contingut com en la forma i el tremp dramàtic, i a més a més molt oportú per a la situació actual de Catalunya. L’escenografia es pobra, es nota que no hi ha un euro per gastar, però adient a la situació i el joc dramàtic. La posada en escena molt solvent i el treball dels actors impecable. A destacar un Ramon Vila superb i la presència, sempre exquisida, de la Montse Morillo, especialment agradable per a tot els que li tenim una flaca.

  12/03/2014
 • Neus Mònico Fernández

  El lloc de per sí,ja té molt de guanyat.L’escenografia i vestuari molt encertada.
  Totes les interpretacions formidables.
  Nosaltres vam gaudir moltíssim de l’obra.

  28/02/2014
 • Pablo García Manau

  Per a mi tot el contrari. Una gran feina de direcció, un text sublim i unes interpretacions que són una delícia. Hi ha moments de l’obra que fan posar la pell de gallina. Ningú s’hauria de perdre aquesta obra per tots aquests motius i perquè, a més a més, encaixa amb l’actualitat que vivim i patim perfectament. Bravo perles!

  13/02/2014
 • No hi he anat encara. ¿Quan faran obres i posaran uns seients més còmodes? Se’m fa dur suportar 3 hores amb les cadires que hi ha ara.

  08/02/2014
 • Gran obra. Espatllada per una direcció sovint inexplicable o turística, fins al punt d’interrompre un monòleg final per afegir un tros tret d’una enciclopèdia amb dades bàsiques i una mica de T. Waits que no hi falti; o trenca els aplaudiments finals per cantar la primera cançò que s’aprèn quan vas de turista per Irlanda i que no hi pinta res… Però on és la fascinació per la manera de dir dels topònims, per exemple, en que es basa l’obra? Per veure això cal una mica més d’inmersió. De llatí i grec tampoc en deu saber, i encara que només sigui una mica, per dirigir això, cal. Llàstima. Perquè una bona part dels actors estan o hauríen estat a l’alçada.

  02/02/2014
Articles relacionats

"Traduccions" prorroga fins el 14 de març

26 febrer 2014

Tots aquells que no trobaven el moment per anar a veure l’ última producció de La Perla 29 estan de sort: Translations prorroga una setmana més. Es podrà veure fins el […]