Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 14,50€
Comprar Entrades
Entrades amb un 30% de dte sobre la tarifa normal

El director, videoartista i compositor sud-coreà Jaha Koo presenta The Hamartia Trilogy en el context de Katharsis. En grec, hamartia significa error tràgic o mancança, un concepte que Koo elabora en formes totalment diferents en les tres propostes: Lolling & RollingCuckoo The History of Korean Western Theatre.

La trilogia tracta àmpliament de l’imperialisme que afecta al passat i al present, l’impacte personal del qual és sovint inesperat. Tres intel·ligents i inquietants peces de teatre document, en què l’artista enllaça històries personals amb fets històrics, polítics i sociològics. Sovint els temes impliquen un xoc de la cultura oriental i l’occidental: des de la cirurgia lingual a la feixuga càrrega personal de la interferència occidental en l’àmbit macroeconòmic.

Sinopsi

Tot celebrant el centenari del teatre coreà el 2008, el creador teatral i compositor Jaha Koo va constatar que, de fet, no hi ha espai per a la tradició teatral coreana: allò que es considera teatre coreà està determinat en bona mesura pel cànon occidental. Però per què els sud-coreans estan tan orgullosos d’aquesta interpretació occidental? I per què tothom continua parlant de Shakespeare? Això planteja preguntes sobre la tradició, l’autocensura i l’autenticitat.
En aquesta peça final de la seva trilogia Hamartia, Jaha Koo posa deliberadament el focus en el futur. Amb meticulositat, exposa el tràgic impacte del passat en les seves vides, revelant les petites esquerdes del modern confucianisme –una ideologia que continua definint el sistema moral, la manera de viure i les relacions socials entre generacions a Corea del Sud. Tenint al cap una nova generació de sud-coreans, Koo intenta trencar amb una tradició carregada d’autocensura i de mantenir les aparences. Perquè només partint d’una versió autèntica de la història pot transmetre un futur a la generació següent.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
La identitat és l’eix del ‘Katharsis’, el cicle més trencador del Teatre Lliure

La identitat és l’eix del ‘Katharsis’, el cicle més trencador del Teatre Lliure

12 gener 2022

Del 16 al 30 de gener el Teatre Lliure i el seu director Juan Carlos Martel aposten per una nova edició de Katharsis, el cicle que busca ampliar els marges […]