Tot el que necessites per anar al teatre

Sílvia Pérez Cruz: Género imposible

Sílvia Pérez Cruz: Género imposible

Sílvia Pérez Cruz presenta Género Imposible, tota una celebració d’interdisciplinarietat amb la col·laboració de grans artistes.

Al llarg de la seva carrera artística, Sílvia Pérez Cruz ha portat la seva música a espectacles teatrals i de dansa, ha interpretat temes per a pel·lícules de ficció i documentals, i ha utilitzat la poesia com a matèria primera per a les seves composicions. Bons exemples de la seva incursió en les arts més diverses són pel·lícules com La noche de 12 años, del director Álvaro Brechner; l’espectacle Grito pelao, amb la balladora Rocío Molina (Grec 2018), o les composicions que va crear per al muntatge teatral Cyrano, que va protagonitzar Lluís Homar o la música original de l’aplaudida pel·lícula d’animació Josep (Aurel, 2020). Partint d’aquestes i altres experiències amb gèneres artístics diversos, el passat octubre Sílvia Pérez Cruz va editar Farsa (género imposible), el disc que ara arriba a l’escenari del Teatre Grec. Pren com a títol una paraula, “farsa”, que ve del francès farce (“farcit”), i que feia referència a les breus comèdies que els còmics interpretaven entre acte i acte durant les representacions teatrals a la cort de Lluís XVI. Avui, “farsa” té el significat de “falsedat”; d’aquí que Pérez Cruz empri aquesta paraula per referir-se a la dualitat entre el que som en la intimitat i el que mostrem en públic, entre la riquesa aparent i el buit real, tan pròpia dels nostres temps.

El disc arriba ara a l’escenari del Teatre Grec, no en forma d’un concert en sentit estricte, sinó d’una mena d’experiència multidisciplinària de la qual un equip d’artistes procedents de camps diversos fan emergir un espectacle musical. Formen aquest equip de creadors la ballarina Elena Córdoba; el dramaturg, actor i poeta Pablo Messiez; els escenògrafs Sílvia Delagneau i Max Glaenzel; el pintor, il·luminador i poeta Carlos Marquerie; l’enginyer de so i creador d’espais sonors Juan Casanovas, o la dissenyadora de vestuari Cecilia Molano, entre d’altres. Es tracta, en definitiva, d’una diversitat de talents que promet convertir l’escenari en tota una festa de la hibridació.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
8 propostes del Grec amb NOM PROPI

8 propostes del Grec amb NOM PROPI

10 juny 2021

SOL PICÓ La coreògrafa valenciana pica l’ullet al Paral·lel dels anys vint amb el cabaret futurista Malditas plumas. Per fer-ho s’inspira en el popular gènere de la revista, tan interdisciplinari […]

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

27 maig 2021

Francesc Casadesús afronta el seu quart Festival Grec com a director amb optimisme i ambició. En aquesta edició proposa un viatge a l’Àfrica a través de la seva cultura, amb […]