Tot el que necessites per anar al teatre

Russian Classic Ballet: El llac dels cignes

Russian Classic Ballet: El llac dels cignes

Freqüentment considerat el epítom dels ballets clàssics, “El llac dels cignes” és un conte d’amor, traïció i triomf del bé sobre el mal. Ple de romanticisme i bellesa, des de fa més d’un segle que aquest ballet encanta al públic.
La coreografia exigeix ​​dels ballarins gran tècnica i destresa en la seva execució i la representació dels personatges d’aquesta història, particularment en el confronto del caràcter figuratiu en la puresa del Cigne Blanc i la intriga, per la duplicitat del Cigne Negre, requereix virtuosisme i talent dramàtic per part de la ballarina principal, especialment en els dos “Grand Pas de Deux” a la II escena i en la III escena. Un altre moment de clímax és l’encantadora “Dansa dels Petits Cignes”.
El prestigi i la notorietat intemporal aconseguida per El llac dels cignes estan motivats per la música inspiradora de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relacionant el cos humà amb els moviments d’un cigne, revela la genialitat del seu potencial coreogràfic i de la seva creativitat artística.
Pyotr Txaikovski va compondre aquesta obra de forma transcendental; la Suite Op.20 s’eternitza el nom del compositor. L’èxit de les seves composicions va resultar de la capacitat d’expressar els seus sentiments a través de l’idioma musical, creant melodies intenses i emotives.
El llac dels cignes narra la història d’Odette, una jove víctima de l’encanteri del terrible bruixot Von Rothbart, que la converteix en cigne durant el dia adoptant la forma humana durant la nit. Només una declaració d’amor veritable la podrà alliberar de la maledicció.
Un tema de veritable poètica romàntica, on el bé triomfa sobre el mal.
Aquesta producció clàssica presenta una escenografia sumptuosa, figurins enlluernadors i un cos de ball notable, liderat per dues estrelles de la dansa internacional.

Ballet en dos actes i quatre escenes.

 

 


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració