Tot el que necessites per anar al teatre

Rosita

Rosita és una adaptació del gran text de Federico García Lorca Doña Rosita la soltera o el Lenguaje de las Flores, presentada per la companyia Proscenio Teatro. 

El text de Lorca és una obra inspirada en les vivències de la la seva cosina Clotilde García Picossi, qui va mantenir una relació amorosa amb el seu primer germà Máximo Delgado García.

Després de viatjar a la província argentina de Tucumán, aquest jove va contreure matrimoni amb una altra dona. Malgrat les circumstàncies, Lorca va deixar en clar, almenys en la seva versió de la història,
que el noi mai va deixar d’enviar-li correspondència a Clotilde per fer-li saber el seu desig de tornar i casar-se amb ella.

Aquesta romàntica i emotiva història que està considerada com una de les obres mestres de l’àmbit teatral del segle XX i encara desperta l’interès de milions de persones al voltant del món tractant-se, segons García Lorca, d’una representació de “la vida mansa per fora i requemada per dins d’una donzella granadina que, a poc a poc, va convertint-se en aquesta cosa grotesca i commovedora que és una solterona a Espanya”.

LA COMPANYIA

Proscenio Teatro neix l’any 2003 sent el seu fundador i director Rogelio Pérez. Gràcies al suport que han rebut durant tot aquest temps del Ajuntament de l’el Prat de Llobregat, a la C.C. c. La Capsa, al Centri Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i de la Generalitat de Catalunya, han pogut formar-se i han ocupat espais alternatius amb la finalitat de desenvolupar els seus projectes artístics.
L’any 2005, la companyia guanya el concurs de teatre amateur “Baix Gira 06” amb l’obra La Reina de la Bellesa de Leenane de Martin McDonagh. També es va presentar en el “XI concurs de teatre Vicenç Bayarri i Miralles” celebrat a Malgrat de Mar en 2006, obtenint el premi a millor escenografia.

Video
Fotos

Valoració espectadors
 • Mavi Zambudio

  Me sorprendió, gratamente, la puesta en escena. Es una forma muy cercana de presenciar la obra. Me gustó la interpretación de todos, y en especial de la criada. Es un personaje tierno y de gran fuerza, y muy bien interpretado por la actriz q lo encarna.

  25/09/2018
 • Almudena

  Totalmente recomendable. Muy buena adaptación del clásico de Lorca. Y un reparto formidable y muy profesional. Bravo

  24/09/2018
 • JOAN Moreno Puchecha

  Perdón, las cinco manos aplaudiendo es mi valoración verdadera

  10/09/2018
 • JOAN Moreno Puchecha

  Sorpresa tras sorpresa….canciones bien cantadas, después vueltas a cantar malamente a posta.
  Complicidad de los actores….
  No me sentí espectador, sino uno más dentro de la historia.
  Gracias a todos y adelante

  10/09/2018
 • jose-luis

  A ver y volver a ver !!

  03/09/2018
 • Lucía V.

  Mi pareja y yo somos seguidores de esta compañía desde hace tiempo y cada vez se superan más! Rosita tiene de todo: momentos cómicos, dramáticos, musicales… Sin duda la recomendamos 100%

  29/08/2018