Tot el que necessites per anar al teatre

Pánico

Pánico

PÀNIC. Adjectiu referent al déu Pan, semidéu dels pastors i ramats, déu de la fertilitat masculina desenfrenada i la naturalesa salvatge. Es diu també de la por extremada o terror produït per l’amenaça d’un perill imminent, i que amb freqüència és col·lectiu i contagiós. Què li succeeix a l’home quan entra en Pànic? És per ventura evitable? Tres éssers humans col·locats en un món la pròpia existència del qual està lligada a un pànic generat per la seva pròpia capacitat de percebre la seva existència efímera, la seva fi. Només queda lliurar-se al desenfrenament del déu Pa que ens governa.

En aquests últims anys, la Companyia Tarambana ha volgut establir un diàleg amb la nostra pròpia existència, l’absurd de la condició humana que en aquests temps difícils troba més preguntes que respostes. Sempre des del punt de vista de l’humor, qüestionar-nos a nosaltres mateixos i el nostre lloc en la societat i al món ens pot ajudar a no entrar en pànic en situacions en les quals ens sentim indefensos i sols.

Pánico pretén ser un espectacle en el qual seguim qüestionant-nos les grans preguntes universals que ens acorralen per arribar a l’èxtasi, al lliurament a un déu desconegut i antic que ens porti a la festa per exorcitzar la por a viure i a divertir-se. Aquest projecte neix com a continuació a Kaos Relativo, l’anterior projecte de la companyia Tarambana, aprofundint en l’existencialisme absurd i relatiu que ens fa el que som com a espècie.

Els espectacles de Tarambana es caracteritzen per una aposta escènica interdisciplinària en la qual el teatre, la música i la dansa estan presents, aportant cadascuna d’aquestes disciplines una part essencial al projecte. En aquest cas, la posada en escena comptarà amb els elements que ens caracteritzen. Música composta a partir dels textos escrits, creació col·lectiva dels mateixos durant el procés de treball amb els actors i el dramaturg.

Sobre la base d’uns retalls de textos que ens acostin al culte del déu Pan/Dionisos en un extrem i la candent actualitat en l’altre, el procés de creació anirà teixint les situacions que componguin l’univers d’un pànic en el qual es moguin els personatges

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració