Tot el que necessites per anar al teatre

Pals

Un col·lectiu d’artistes de circ itinerants ha patit una pèrdua: un membre de la troupe ha mort. Per tal d’assumir l’absència i viure col·lectivament el dol, els integrants de la companyia retran un gran homenatge a l’artista i al seu procés de transformació en unes cendres que simbolitzen la seva metamorfosi. Ara els cal trobar un lloc on dipositar les cendres del company desaparegut per tal que pugui seguir el seu curs i tornar a integrar-se en la natura. En aquest homenatge ritual entraran en joc tot tipus d’invents que suggereixen un diàleg continuat amb el concepte de canvi, de transformació. Tot de materials naturals, convertits en peces d’una geometria harmònica, els serviran per construir un carrusel des d’on contemplar el capvespre. Ha arribat el moment d’escampar les cendres a l’aire, en un sòl fèrtil, i lliurar-les a una abraçada eterna amb la Mare Terra. El llenguatge del circ serveix a aquests artistes per retre un homenatge a la mort que és, alhora, una celebració del cicle de la vida.

Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, Buenos Aires Polo Circo, Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires i Cíclicus.

Amb la col·laboració del Teatre Clavé L’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Cíclicus té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, INAEM – Ministerio de Cultura i l’Institut Ramon Llull.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • silvia

  Molt poètic i recomanable!

  16/07/2015
 • Està força bé, però falla el misatge que es vol transmetre, costa captar-lo. Els intèrprets són brutals, i la música ha estat ben escollida.

  07/07/2015
 • Sabia el que anava a veure, i sabìa que no es tractava de simples acrobàcies perquè per això vaig a un circ, sinó un record a un component del grup que mor i que els seus companys utilitzant el llenguatge del circ li rendeixen un homenatge. M’ha decebut ja que el que intentaven transmetre no m’ha arribat. He sortit amb la impressió que després d’aquest toc poètic amb cançons i música que tampoc m’han agradat, s’amaga la baixa qualitat i execució dels números d’equilibristes, acròbates o trapecistes que realitzen, amb elements rudimentaris que és l’única cosa que m’ha semblat almenys original.

  06/07/2015
Articles relacionats
L’Auditori acollirà els Premis Zirkòlika 2015, amb Hotel Iocandi i Animal Religion entre els nominats

L’Auditori acollirà els Premis Zirkòlika 2015, amb Hotel Iocandi i Animal Religion entre els nominats

25 setembre 2015

L’Auditori de Barcelona acollirà el dimarts 29 de setembre la gala dels Premis Zirkòlika 2015, una Nit de Circ oberta al públic que inclourà un espectacle amb música en directe del grup […]