Oncle Vània, escenes de la vida rural

Oncle Vània, escenes de la vida rural

La companyia del teatre Vakhtangov de Moscou arriba per primera vegada a Barcelona amb una producció d’Oncle Vània, d’Anton Thèkhov, que ha recollit èxits a Rússia i Londres. Per al director de l’espectacle, Rimas Tuminas, “avui necessitem l’oncle Vània per ajudar-nos a no esdevenir cínics, maleducats, o gent sense conciència.”

Quan assistim a la representació d’Oncle Vània del Teatre Vakhtangov reconeixerem personatges i frases que ens són familiars, però que sonaran de manera inesperada. El director Rimas Tuminas ha llegit i rellegit amb atenció el text, aproximant-s’hi com si fos un text nou i desconegut. Tuminas despulla l’escenari d’objectes quotidiants, fent aflorar la batalla de passions, somnis trencats i la felicitat que podria haver estat i no és.

Oncle Vània, plublicada i estrenada a Moscou l’any 1899, és una de les obres cabdals del dramaturg rus Anton Txèkhov. L’obra mostra l’episodi en què Sònia i el seu oncle Ivan –conegut com l’Oncle Vània- s’adonen que el pare d’aquesta, al qual respectaven fins al punt de treballar per pagar-li una suposa vida com a intel•lectual, és en realitat un fracassat. L’estrena de Moscou la va dirigir Konstantín Stanislavski i, tot i que no va aconseguir un èxit inicial, s’ha acabat consolidant com una obra fonamental del repertori teatral universal.

Espectacle en rus, amb traducció simultània al català

Idioma:
Rús (traducció simultània en català)
Fitxa artística
Veure fitxa sencera
Fotos i vídeos
Articles relacionats

Txèhov inspira 22 performances de 7 hores

La Sala Fènix serà el primer espai de la ciutat en acollir una de les 22 performances de llarga durada que han ideat Maria Stoyanova i Karel Mena. “Paisajes de […]