Tot el que necessites per anar al teatre

Ölelés

Ölelés

Aquesta peça parla del retrobament de dos vells amics, que havien estat com germans, després de quaranta anys de distanciament físic i espiritual. Ambdós volen solucionar un conflicte del passat que els va distanciar i ara es veuen obligats a enfrontar-se als seus fantasmes per última vegada. Un duel sense armes en què els dos homes són caçador i presa alhora. Segons el propi Márái, és estrany però en hongarès les paraules ölés i ölelés, “matança” i “petó”, s’assemblen i tenen la mateixa arrel… Després d’un llarg camí d’actuacions arreu del món, ara podem tornar a gaudir d’aquest espectacle guardonat en moltes ocasions.

Espectacle basat en la novel·la L’última trobada de Sandor Márái

Jordi Cortés es va format a l’Institut del Teatre de Barcelona. Com intèrpret ha treballat en companyies com ara Lanònima Imperial, Mudances, Metros, Heightened Reality, DV8 Physical Theatre, Nigel Charnock… Com a director ha creat Prestidigitaccions, Lucky, Happy Hour, De Cara, Grand Ecart, Day Dreaming at Dusk, el duet Mat, i més recentment les peces V.I.T.R.I.O.L,Black Out, In Heaven i Fòssil. Codirigeix amb Damián Muñoz Tres Tristes stripteases. És el director artístic de la companyia i productora Alta Realitat i director a l’Associació Kiakahart.

Damián Muñoz forma la seva companyia el 1996 juntament amb Virginia García. Crea nombroses coreografies, com Las mentiras del entusiasmo, Tres tristes stripteases, 34NEGRO, Pobres bestias,Staff... Ha estat convidat com a professor i coreògraf al Movement Research de Nova York, a l’Institut del Teatre de Barcelona, al The Theater Dchool d’Amsterdam, al centre pel desenvolupament de la nova dansa Le groupe de Canadà i al projecte Platform 33 del mateix país.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats

Ölelés: 10 anys, 25 països i un curtmetratge

8 gener 2015

10 anys després de la seva estrena, una gira per 25 països i un curtmetratge, Ölelés, el duet de Jordi Cortés i Damián Muñoz inspirat en L’última trobada de Sandor […]