Tot el que necessites per anar al teatre

Up all night

Up all night

Què és l’amor? Què fa que ens enamorem? Per què l’amor és tan variable, arbitrari i irracional? Com podem explicar-nos aquest sentiment tan poderós i alhora tan màgic en un món dominat per la raó? Aquestes són algunes de les preguntes que es manifesten al llarg de tota la complexitat que envolta l’obra de El Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare.

Una obra que, si la focalitzem en els quatre enamorats, ens fa adonar que tots ells desitgen aconseguir l’amor veritable, aquell amor ideal que sigui profundament intens i duri per sempre, però Shakespeare els ho posa difícil. Un cop són fora de la ciutat, de l’opressió, de la llei, de la raó, els quatre enamorats s’endinsen un bosc salvatge, desconegut i sense normes on tot és possible i la llibertat és la principal protagonista en tots i cadascun dels seus actes. Aquests personatges, enganyats en l’artifici de l’amor, es descobreixen a ells mateixos, amb l’excusa d’una flor màgica, enamorats de qui no toca o correspostos per qui mai no ho ha fet. Els quatre protagonistes lluiten aferrissadament per aconseguir allò que potser ni tan sols existeix, una il·lusió anomenada amor, però que, a la pràctica, tan sols genera enemistats, odis, malentesos i, per damunt de tot, revela un ésser humà més aviat boig, incoherent i vulnerable.

Confusos i disgustats, però a la vegada ardents de desig, es troben en situacions còmiques, però també desesperants, que només es poden explicar, finalment, com un somni: com alguna cosa que ha succeït, però que no és real. Perquè pensar que l’amor és lliure, que no el dominem sinó que és ell qui ens domina a nosaltres, i descobrir que a vegades s’amaga sota la disfressa de la falsedat, l’egoisme i l’obsessió és, potser, massa cruel.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració