Marta Carrasco: Perra de nadie

Marta Carrasco: Perra de nadie

Espectacle guanyador del Premi TB de la temporada 2017-2018 en la categoria de Millor espectacle de dansa. 

Una referència imprescindible de la dansa teatre actual omple l’escenari amb les dones que habitaven els seus espectacles anteriors, en una proposta de risc on hi ha moments per a l’horror, però també per a l’humor.

Si vau veure B. Flowers, un dels últims espectacles de l’artista, segur que recordeu aquell personatge malalt i vestit amb un vestit de núvia vell i brut… Era la Lili, que torna a aparèixer en la nova proposta de dansa teatre de Marta Carrasco al costat d’altres dones com Violeta (Aiguardent) o Claudel (de Blanc d’ombra). Lili és una “perra”, una condició que no s’aprèn sinó que és inherent a la seva persona. I és una “perra de nadie” perquè, com diu la creadora, només aquell que “no és ningú i de ningú, pot arribar fins al fons de la seva intimitat”. Imatges colpidores i una música amb un paper destacat acompanyen moments d’horror i de denúncia. Però també hi ha espai per a l’humor, per als silencis i fins i tot per als moments incòmodes amb els quals l’artista interpel·la els seus espectadors. El públic esdevé així còmplice d’un recorregut introspectiu que mira de fer-nos veure que la Lili, igual que els seus “vigilants de la nit”, viu a l’interior de cadascun de nosaltres.

Perra de nadie és l’últim espectacle d’una creadora barcelonina que va començar la seva trajectòria coreogràfica amb Aiguardent l’any 1995, un espectacle amb el qual va guanyar dos premis Max. És l’autora de peces com Blanc d’ombra, Mira’m (Grec 2000), Ga-gà, J’arrive…! Dies Irae; en el rèquiem de Mozart (Grec 2010), que l’han convertida en un dels noms més respectats de l’escena actual de dansa teatre. Ha estat Premi Nacional de Dansa de Catalunya el 2005 i va participar en el rodatge del film de Carlos Saura Iberia (2005).

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Manel

  Es increiblemente buena desde su primer solo blanc d’ombra hace 23 años. Y ahora con esta perra de nadie ya tiene 2 nominaciones a los max, un par de premios de la critica,el premio de esta casa TB y algun otro.

  Sobre las fechas esta de gira .
  La semana que viene Ferrol, luego tenerife,madid, luego cae el 12 de octubre en temporada alta . Luego alicante y valencia o viceversa y finalmente acaba en bilbao.

  Estan en su web martacarrasco.com o en fu Facebook .

  19/09/2018