Tot el que necessites per anar al teatre

Luz profunda

Luz profunda

Luz profunda és un reportatge radiofònic a l’escenari sobre dos personatges excepcionals: El Beatle George Harrison i el savi mallorquí Joan Mascaró i Fornés.

Aquesta trobada entre la música de Harrison i la paraula de Mascaró va canviar d’alguna manera la sensibilitat occidental quan la filosofia oriental es va convertir en un tema recurrent a la dècada dels 60 i 70.
Amb la música de Mariona Forteza es construeix davant del públic una narració, cantada, llegida i amb fons fotogràfic de la història d’aquests dos homes preocupats per l’espiritualitat i la condició humana.

Sinopsi

El 4 d’octubre de 1967, George Harrison i John Lennon van acudir a un programa televisiu. Els Beatles estaven immersos en l’època de la meditació transcendental. Entre el públic, un home discret i amb els cabells blancs va voler donar la seva opinió en el debat. Era el filòleg i pensador Joan Mascaró i Fornés, nascut a Mallorca però resident a Cambridge.

D’aquella breu trobada naixeria una relació epistolar entre Harrison i Mascaró que tindria unes conseqüències inesperades. Mascaró va contribuir al fet que el Beatle s’interessés per l’espiritualitat oriental. Fins i tot li va brindar una lletra per a una cançó: “The Inner Light”. La Llum Profunda.

Mariona Forteza, periodista i cantant, aprofita aquest moment per a muntar tot un reportatge musical en directe. La vida de dos homes preocupats per l’espiritualitat, però amb els seus propis problemes i contradiccions. L’esforç per transcendir de la condició humana.

Luz profunda és un espectacle de petit format. Basat en la suavitat i la proximitat. En la música i la paraula per a presentar tant els retrats dels personatges, com reconstruir les seves històries, i aconseguir una versió del seu missatge.

Tant Harrison com Mascaró representen l’esforç d’Occident per assimilar part de la saviesa espiritual d’Orient. I en certa manera, aquella breu trobada canviaria part de la sensibilitat occidental en fer de la filosofia oriental un tema de moda en la dècada dels 60 i 70. Gràcies d’una banda a la labor divulgativa de Mascaró i el seu llibre “Llums de foc” i també a les cançons de George Harrison.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració