Tot el que necessites per anar al teatre

Legítimo / Rezo

Legítimo / Rezo

La ballarina i coreògrafa basca Jone San Martín, presenta Legítimo/Rezo, una peça inspirada en el treball de William Forsythe, un dels grans coreògrafs internacionals de la dansa.

Sinopsi

Aquesta doble sessió arrenca amb una conferència ballada que pren com a punt de partida la manera com William Forsythe fa servir la notació en el seu treball i, en general, la manera com l’escriptura esdevé material coreogràfic. La improvisació hi té un gran paper, ja que el ballarí o ballarina gaudeixen d’una gran llibertat en el moment d’interpretar la notació, una responsabilitat que pot afectar radicalment el resultat final que veuen els espectadors. La segona part del muntatge és el solo titulat Legítimo / Rezo, que treballa sobre les mateixes premisses que la conferència ballada. Parteix d’un esbós de Forsythe sobre com podria ser el solo però, com veureu, el conjunt de la suma de decisions que l’artista pren durant la seva interpretació la condueix als llocs més insospitats. Tot plegat promet ser una experiència poc habitual, fins i tot per als qui ja estan acostumats a les propostes de dansa contemporània, que introdueix el públic en els plecs més íntims del treball coreogràfic.

JOSE SAN MARTÍN

Va néixer a Sant Sebastià el 1966 però la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat bàsicament a l’estranger, i treballant amb uns artistes els noms dels quals gairebé fa vertigen enumerar: de Nacho Duato a Jacopo Godani, de Jan Lauwers i Jan Fabre a Jan Marteens, per esmentar-ne alguns. Però segurament un dels professionals de la dansa que ha deixat una empremta més profunda en la seva trajectòria és William Forsythe, amb qui va treballar del 1992 al 2015. El pensament i els mètodes de treball d’aquest gran de la dansa són a la base d’aquesta doble proposta. 


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
8 propostes del Grec amb nom propi

8 propostes del Grec amb nom propi

25 juny 2019

TONI GOMILA Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en un nou text original del polifacètic mallorquí Toni Gomila. Rostoll cremat és una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]