Tot el que necessites per anar al teatre

L'art de triar carxofes (homenatge a la padrina Marieta)

L'art de triar carxofes (homenatge a la padrina Marieta)

L’art de triar carxofes parla del pas del temps, de l’envellir dignament i dels records.

Jordi Palet explica la vida de la seva àvia -la padrina Marieta- que va morir el 2002 als 96 anys. Des d’aquell moment l’autor, membre de Farrés Brothers i cia., tenia pendent homenatjar-la. La seva llibreta, on hi anota des de fa temps vivències i records, és plena d’allò que va dir i d’allò que no, del que s’ha sabut després i del que no se sabrà mai. És plena del que ha après al costat d’algú que va creuar el segle vint d’un cap a l’altre.

L’art de triar carxofes explica una vida, tan insignificant o tan excepcional com qualsevol altra vida. Una vida que conté l’amargor i la dolcesa dins el cor. Una vida que, com totes les vides, val la pena ser explicada.

L’obra, de petit format, és un espectacle de narració per a adults, amb objectes, sons, un gerani i un titella. Explicada com un llarg monòleg, Palet recorda la seva àvia, però també un poble i tot un món, a través de les paraules que el conformaven i a partir de les experiències i records viscuts al llarg d’una vida gairebé centenària. Un prodigi poètic, ple de tendresa i humor.

 

Creació i interpretació: Jordi Palet i Puig
Música: Benet Palet i Puig
Il•luminació: Pablo Paz
Construcció de la nina: Jordi Farrés
Vestuari de la nina: Sara Roca
Agraïments: Jordina Biosca, Festival EVA, Biblioteca Central de Terrassa, Emi Argemí, Francesc Puig, Farrés Brothers i cia, Les Pisanes escola de teatre… I a la Padrina Marieta i a tota la seva família.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració