Tot el que necessites per anar al teatre

La Fura dels Baus: Manes

La Fura dels Baus: Manes

La Fura dels Baus recupera (vint-i-tres anys després de l’estrena) Manes una de les experiències “fureres” més viscerals i impactants.
La diversitat cultural va ser el punt de partida de l’espectacle, estrenat l’any 1996, en una primera etapa de la companyia, que segueix investigant les qüestions bàsiques de la vida, del naixement a la mort, amb el seu personal llenguatge.

Manes indagava en tots aquells elements que, malgrat les diferències, uneixen els éssers humans de sexes, cultures i religions diverses: el naixement, la mort, el sexe i l’alimentació. Amb una estructura no lineal ni de continuïtat, l’espectacle proposa una barreja d’emocions i situacions que es produeixen de manera simultània i posa sota el focus tot d’actuacions íntimes i privades, convertides en un espectacle públic. I és que actors i actrius recreen en escena aquelles actituds humanes que habitualment s’amaguen en un domicili, en el si d’una família o darrere el silenci còmplice d’un col·lectiu.
La rítmica i un treball essencialment físic serveixen per crear un espectacle sense argument concret que es converteix en una mena de ritual, una experiència escènica especialment apta per al públic més jove i aquells qui busquen sensacions diferents de les que proporciona el teatre de text o els muntatges més convencionals.

L’ànima “furera” més autèntica i primigènia, recuperada en un espectacle especialment adreçat als nous públics que no coneixen els primers treballs de la companyia.

Una producció de La Fura dels Baus.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • He acabado empujado y literalmente por los suelos (y eso que tengo un amigo entre los actores, ten amigos para esto, ja ja), pero me lo he pasado en grande. Espectáculo hipnótico y extremo con un grupo extraordinario de actores poniendo toda la carne en el asador (nunca mejor dicho). No apto quizas para espectadores clásicos y/o veganos, pero toda una gozada en mi opinión

  21/07/2019
 • Ahir al Museu Marítim, el Grec ens ha fet un regal reposant aquest espectacle de La fura dels Baus que es va estrenar l’any 1996 i que pertany als inicis d’aquesta companyia. Teatre físic, visceral i transgressor com tot el que en aquella època feien, Manes desenvolupa diferents metàfores per transmetre a través del seu llenguatge furero els nexes comuns a tota la humanitat com naixement, sexe, menjar i mort. Lògicament els actors han anat canviant i en aquesta proposta hem pogut veure gent molt jove que fan una feina difícil, perillosa i esgotadora de forma sublim. Si com jo, sou uns entusiastes i incondicionals furers, un imprescindible i si no els coneixeu val la pena fer-ho . És BRUTAL.

  20/07/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  No puedo opinar demasiado del espectáculo porque aún no he procesado lo que acabo de ver jajajaja
  Supongo que toda la performance debe de ter algún sentido pero ahora mismo no se lo encuentro.
  Todo el desarrollo ha sido un poco caos. Ver algunas de partes de la obra me ha sido imposible por tanta cantidad de público que había en el recinto. Y los actores opino que deberían de tener un poco más cuidado mientras actúan puesto que me he llevado unos cuantos empujones y he visto a gente a punto de quemarse con el fuego o de ser golpeado con el atrezzo de las instalaciones.
  Demasiada locura para mi aunque reconozco que ha sido toda una experiencia…

  19/07/2019
Articles relacionats
Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]