Tot el que necessites per anar al teatre

Jaume I (El conqueridor)

Jaume I (El conqueridor)

El testimoni escrit d’’un servent -de qui només sabem que es deia Conrad- trobat l’any 2013 en unes excavacions realitzades a prop de Mollerussa dirigides per l’historiador català Frederic Muntanelles, especialista en Orígens de Catalunya” confirma la hipòtesi en que es basa el brillant text de Pitarra. En aquest important document trobat i atribuït al servent del rei Jaume I es pot llegir el següent:

“Els moros ataquen Múrcia, hi corre en Fontanelles, a la cort estan inquiets, don Jaume malalt està, molt fotut, donya Constança és una calenta, en Muntaner viu desesperat perquè no sap que fer amb en el moro Sidy Haley, i el rei té cagalera i les putes i tot plegat… El regne es troba en perill! Desperta Ferro!”

Un període sòrdid de la nostra història sobre el que Serafí Pitarra hi posarà la llum de la seva paraula i la Companyia In Vino Veritas, la matèria del seu teatre.

SINOPSI

Tot just després de la conquesta de Mallorca, entre els anys 1229 i 1231, Lo Rei Don Jaume cau sota l’influx d’’una estranya i sospitosa malaltia contreta a ses illes i que l’’obligarà a romandre apartat un temps dels assumptes d’Estat. En lloc seu, el seu fill Pere haurà de governar el destí del regnat de Catalunya i Aragó que provocarà grans tensions amb el seu pare malalt. Alhora, donya Constança de Sicília, vinguda sols per les festes, es troba sota la protecció del rei don Jaume, amb qui manté estreta relació plena d’erotisme i sorpreses que fins i tot arribaran a comprometre la corona…

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració