Tot el que necessites per anar al teatre

I sing a song about bananas (una nit tropical d'homenatge a Xavier Cugat)

I sing a song about bananas (una nit tropical d'homenatge a Xavier Cugat)

I sing a song about bananas (una nit tropical d’homenatge a Xavier Cugat) és un espectacle que repassa la vida de pel·lícula d’aquest músic català que es va acabar convertint en una de les estrelles dels anys daurats de Hollywood.

Francesc d’Assís Xavier Cugat Mingall de Bru i Deulofeu, conegut per tothom com Xavier Cugat, va néixer l’1 de gener de l’any 1900 a Girona i va morir el 27 d’octubre de 1990 a Barcelona. Així doncs, es podria ben bé afirmar que la seva vida és un recorregut per la història del segle XX. L’espectacle I sing a song about bananas (una nit tropical amb Xavier Cugat) recull aquest esperit del segle passat i se centra en la trepidant carrera professional d’aquest artista tan polifacètic. Violinista, arranjador, caricaturista, dibuixant i director d’orquestra són només algunes de les facetes que es desvetllaran d’aquest talent imparable i desbocat que va tocar gairebé totes les tecles creatives. Però si alguna cosa li hem d’agrair és el fet d’haver esdevingut un dels principals difusors de la música llatina i afrocubana arreu del món. Els ritmes exòtics de la seva orquestra i les veus sensuals de les seves cantants van conquistar milions de persones i van deixar un llegat cultural immens.

La dramatúrgia d’aquest espectacle ha anat a càrrec d’Helena Tornero, autora de peces teatrals com Suplicants, Mein Kapital, No parlis amb estranys (fragments de memòria) o Búnquer. Sobre l’escenari, uns grans noms del teatre musical com són Anna Moliner, Xavier Ruano i Ferran Vilajosana, a més de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida per David Pastor. La formació és l’encarregada de donar vida a aquelles grans orquestres que van triomfar sota la batuta de Xavier Cugat, quan la música en viu era la reina indiscutible de la indústria. De la seva mà podrem gaudir dels grans èxits musicals de l’únic català que pot presumir de tenir quatre estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood Boulevard.

Sigueu benvinguts i benvingudes a una gran festa que omplirà el Teatre Grec de ritmes tropicals, sons de maraques i desitjos irrefrenables de ballar.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració