Godoy y yo

Godoy y yo

Godoy y yo és el nou espectacle en què aquest vell llop dels escenaris es despulla, metafòricament parlant, davant del públic. 

Batalletes, anècdotes i històries meitat veritat meitat fantasia, tot això amb l’incomparable estil que Godoy ha desenvolupat al llarg de més de 50 anys recorrent cafès-cantants, tuguris de dubtosa reputació primer, i sales, auditoris i teatres després.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Gloria Rodriguez

  Humor inteligent

  04/06/2018
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  “Antes los culos iban dentro de las bragas, ahora las bragas van dentro de los culos” Godoy

  Wellington Ángel Romero Godoy (1942), més conegut como Godoy, és un humorista nascut a Uruguai , establert des de fa anys a Catalunya.
  “El Diván de Godoy”,” Esperando a… Godoy”, “Verás que todo es mentira”, “Godoy y yo”, són alguns dels seus espectacles.

  Haig de confessar que feia temps que tenia moltes ganes de veure aquest artista en directe. Finalment ha estat possible !!!, però no ha estat en un teatre, sinó al menjador d’una casa particular, en una de les trobades dels “Dilluns d’en Kabrota”.

  L’espectacle triat per aquest mes de febrer era “Godoy y yo”, un espectacle que ens parla del transcorre de la vida, de l’estupidesa, la felicitat, la mort, el sexe, déu, la religió i la família, tot des d’un humor ple d’ironia subtil.
  “Godoy y yo” “Escrita per mi i dirigida per ell” és el que es pot llegir en el programa.

  Prenem seient. Desconnectem els nostres telèfons mòbils. Godoy passa entre els assistents, més d’una cinquantena. Porta un got de whisky a la ma, sense gel, com a ell li agrada. I ens diu: “El hombre que no sueña no aspira a nada”, per si a algú no li ha quedat clar…ho torna a repetir: “El hombre que no sueña no aspira a nada” , i ens diu : “frase de dos escritores Calderón, i De la Barca”. Això comença bé !!! i continua… “Tinc la sort enorme de ser un voraç somiador. Somiar, imaginar, inventar, crear, utilitzar diametralment la ficció, la il·lusió i la mentida em fa més lliure, faig el que vull amb la meva vida. Dic el que vull i el que penso de la vida i de l’ésser humà. Ho faig perquè sóc lliure, perquè somio”.

  Godoy y yo…és una barreja entre el seu personatge Godoy i la seva persona Wellington Ángel Romero.

  Monologuista?…, jo diria més aviat xerraire, conversador, comptador d’històries,…

  Que ha estat realitat?, Que ha estat ficció? ,Veritats encobertes de mentides? ,Mentides plenes de veritats? …

  Amb un humor intel·ligent i gens convencional, on es barreja veritat i ficció, ha sabut posar-nos des del primer instant a tot el públic a la butxaca. Gran part del seu mèrit està en el domini del llenguatge , jugant amb les paraules, equivocacions i absurds.

  Les cites que anomena són totes certes, però portades al terreny del surrealisme.

  Amb la seva saviesa, maduresa, reflexió, calma,…, ha sabut mantenir-nos a tot un públic (multi generacional) amb un somriure constant , durant més d’una hora.

  Us deixo algunes de les seves cites:

  “Si los egoístas supieran la ventaja que representa ser generoso, serian generosos por puro egoismo”- Malba Tahan (Julio César de Mello y Souza) Frase extreta del “Cuento de los cinco camellos” del libro “El hombre que calculaba”

  “La muerte es el precio que tenemos que pagar por haber vivido. Es un precio raonable”- Marco Aurelio (siglo II d.C.) Frase extreta de los “Diarios filosóficos”

  Si alguna vegada teniu ocasió d’anar-lo a veure no us ho repenseu. Jo hi tornaré !!!

  21/02/2017
 • Ferry Casajús García
  Ferry Casajús García

  Incombustible en el temps, una vegada més, Godoy ens demostra el per què de tant temps a sobre del escenaris. Artista de gran maduressa i bons recursos per fer passar una agradable estona a l’espectador.

  11/12/2016
 • Marc Saumell

  Amb el ritme just, el to correcte, una posada en escena genial i la durada òptima, l’humor de Godoy, emmarcat en un munt de cites i historietes que enamoren, de ben segur que no decepcionarà ningú.

  19/09/2014
 • Teresa Cruz Villaescusa

  Potser perque ja he vist Godoy en altres espectacles, aquest no ha estat el millor. Potser necessita renovar algun del tòpics recurrents.
  La seva interpretació com sempre impecable, es molt gran.

  15/09/2014
 • Gilbert Brotons Farre

  Un espectácle molt recomanable. Godoy demostra un gran domini dels escenaris. Sap com atrapar el públic desde el primer moment. Humor punyent, intel.ligent, cultural i tendre. Jo no el coneixía i puc dir sense exagerar, que ja és un dels meus comics favorits. No us deceberá!

  15/09/2014