Tot el que necessites per anar al teatre

Las Divinas: Enchanté

Las Divinas: Enchanté

Enchanté! és un espectacle teatral que s’endinsa en la música europea de principis de segle XX, l’època de la Segona Guerra Mundial, i ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades per un pianista i un clarinetista, les veus de Divinas ens relaten la història del petit Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Résistance francesa.

Enchanté! és un homenatge a les cançons i artistes que van sobreviure la guerra. Algunes d’elles van ser prohibides pel nazisme, d’altres van ajudar a mantenir viva l’esperança de la gent. També hi trobem la cançó que dóna nom a l’espectacle: Enchanté, de Mario Cobo i Ben Rowdon.

La companyia fa una recreació descarnada d’uns anys terribles però de gran efervescència artística. L’espectacle destaca per la seva comicitat, amb bones dosis d’humor absurd i un punt de sàtira política.

A Enchanté! es respira l’aire dels cabarets burlesque i el glamour decadent. Un cant a la vida on hi trobem claqué, can can, tango, ballet clàssic en clau de sàtira i tributs a Josephine Baker i els seus plàtans.

Enchanté! és un encanteri. Un refugi, un cafè parisenc, un cabaret berlinès… Una bombeta que penja del sostre, un teatrí, un cafè antic, un piano.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Hebert Parodi
    Hebert Parodi

    Les Divines tornen a fer-ho. Canten, ballen i actuen amb tanta honestedat i aparent senzillesa com talent. En aquesta ocasió, en un ambient de cabaret, refugi real o oníric, de tres noies que no paren de fugir de l’horror de la II Guerra Mundial. Víctimes de la barbàrie, només volen tirar endavant mitjançant la música, de la que toquen diversos gèneres (tango, cabaret alemany, can can, ballet!, jazz…) acompanyades d’un pianista i clarinetista, una escenografia minimalista i un vestuari més realista que espectacular.
    Un ambient amb un to de tristesa, malgrat ser de show presumptament alegre com és el cabaret, per l’època, que el filat que veiem en primer terme lliga amb episodis actuals. Per a gaudir de l’espectacle, cal deixar-se endur per les cançons, dels 30 i 40, interpretades en anglès, alemany i francès; elles porten l’autèntic pes argumental més que el text (escàs).

    27/04/2016
Articles relacionats
El dream team del Cruïlla XXS: una festa de talent local

El dream team del Cruïlla XXS: una festa de talent local

26 juny 2020

T’expliquem qui és qui en l’extensa programació d’arts escèniques del festival d’estiu De zero a cent. El Festival Cruïlla prem l’accelerador per ajudar a reactivar el sector de les arts […]

‘Enchanté!’, refugi burlesc

‘Enchanté!’, refugi burlesc

5 abril 2016

Després de cinc anys de gira, més de 100 funcions i temporada a València, Saragossa i Sevilla, les Divinas tornen a Barcelona amb un Enchanté! “madurat, però igual de fresc […]