Tot el que necessites per anar al teatre

El pelicà

El pelicà

Kadiram Teatre presenta aquesta versió de l’obra El pelicà d’August Strindberg, que rescata una antiga llegenda que explica que el pelicà, si cal, és capaç d´obrir-se el pit per alimentar les seves cries amb la seva pròpia sang. L’espectacle està dirigit per Francesc Amaro.

Sinopsis

Després del funeral del pare de la família, la filla i el seu flamant marit tornen de la seva lluna de mel per instal·lar-se a l’antiga casa, al costat del seu germà i la seva mare. En el gèlid  habitatge ja no existeixen rastres d’amor ni records que uneixin a aquests estranys i turmentats éssers.

La mort del pare i la promesa d’una herència, precipiten un esclat de ressentiments per les constants humiliacions a les quals la mare ha sotmès als seus fills, als quals ha condemnat a una vida de privacions, pel seu egoisme, gasiveria i voracitat . Els fills deixen escapar el seu vell rancor contra la seva mare, per la gana i el fred que van haver de patir durant la seva infantesa. Així el passat  sorgeix d´una manera violenta, transformant-se gairebé en un judici en contra de la “mare pelicà” que devora tot allò que l’envolta.

La commoció exacerba les contradiccions, descobrint les màscares que cobrien les fosques realitats familiars i que la societat es resistiria a conèixer.


Valoració espectadors
  • Hebert

    Amb el precedent de “Cosmètica de l’enemic” de la mateixa companyia, em vaig apropar a la Porta4. Un text molt potent d’Strindbergh sobre les malaltisses relacions d’una família bruta i decadent com la casa on viuen. Diuen que el pelicà, si cal, s’obre el pit amb el bec per donar de menjar la seva sang a les cries. O és al revés?
    Una aposta força (massa?) valenta per tractar-se, diria, de la presentació del treball d’alumnes de teatre, amb ajuda d’intèrpret experimentat.

    23/05/2017