Desvarío: Arcángel / Miguel Ángel Cortés / Los Mellis

A partir de 10,00€
Comprar Entrades

En la primera cita d’enguany, el festival Desvarío rep un dels cantaores més emblemàtics del flamenc actual. Arcángel és un nom de referència des de fa molts anys. Amb unes facultats prodigioses, va ser assenyalat per Enrique Morente com un dels cantaores amb més projecció. En la seva manera d’entendre el cante hi conviuen amb naturalitat un coneixement profund de les arrels del gènere i un interès constant per trobar nous camins de desenvolupament musical. Ha rebut nombrosos premis de crítica i públic i el seu recorregut internacional inclou els teatres i el certàmens més prestigiosos del món, com ara el Carnegie Hall de New York o el Teatro Real. Ha publicat cinc discos i amb l’últim, Al este del cante, enregistrat amb Las Nuevas Voces Búlgaras, va aconseguir un Grammy llatí.

Sinopsi

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut a iniciativa del Districte Municipal de Nou Barris com una activitat de la festa major de l’any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado S. F. B., en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del nou festival. El Dorado és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern.

Dins del marc de les activitats paral·leles que acompanyen el certamen, el mateix divendres inaugura el festival José Manuel Gamboa, una institució en matèria de flamenc que oferirà la seva visió particular sobre l’estat actual del gènere amb la conferència “De la era Pulpón a ‘aceptamos pulpo como animal flamenco’” (19.00 h). Gamboa és autor de títols tant importants com Una historia del flamenco.  En l’aspecte discogràfic, ha produït per a Enrique Morente, Carmen Linares i Rafael Riqueni, entre altres. Ha signat nombroses col·leccions flamenques amb les principals companyies del sector (Universal, EMI, BMG/Ariola, Warner) i ha recuperat o posat al dia autèntiques joies oblidades del repertori flamenc. Va confeccionar, amb Faustino Núñez, les “integrals” de Camarón de la Isla i Paco de Lucía. Amb una gran experiència professional en ràdio, televisió i premsa escrita, la seva tasca ha estat premiada amb els principals guardons d’aquest gènere.

Paral·lelament, durant el festival una instal·lació permetrà veure, cada dia, una tria de l’arxiu audiovisual d’El Dorado.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració