Curva España
A partir de 9,00€
Comprar Entrades
Des de: 7 de desembre de 2022
Fins: 18 de desembre de 2022

Curva España. La curva donde se mató España

La companyia gallega Chévere (N.E.V.E.R.M.O.R.E.), proposa  una al·legoria de la construcció de l’Estat-nació espanyol partir de la línia del ferrocarril a Curva España (La curva donde se mató España).

Sinopsi

El 26 de maig de 1927, l’enginyer de camins José Fernández-España y Vigil va morir quan es va estimbar en cotxe per un barranc d’A Bouciña Redonda, al municipi de Rios (Ourense), mentre treballava en l’estudi del traçat de la variant Sud del ferrocarril Puebla de Sanabria-Ourense. La versió oficial diu que va ser un accident causat per la mala visibilitat nocturna i la poca habilitat del conductor. El cert és que, després, es va descartar l’opció Sud i la construcció de la línia del ferrocarril es va fer pel Massís Central d’Ourense, amb un cost enorme tant econòmic com de vides humanes. Per què es va triar la ruta més cara i més difícil de totes les línies espanyoles? Per què es va deixar sense connectar per sempre la part habitada, productiva i fronterera d’aquest territori?

Per respondre aquestes preguntes, la companyia Chévere adapta a l’escena el format documental sobre crims reals i presenta les versions de la història passades de pares a fills en un plató en directe. Una al·legoria de la construcció de l’Estat-nació espanyol, com si fos la promesa de un tren que no va arribar mai.

Durada:
Idioma:
Castellà
Gallec
Fotos i vídeos
Informació pràctica
Teatre Lliure - Gràcia, Barcelona
Carrer Montseny, 47, 08012, Gràcia, Barcelona

Aforament:
220 persones

  • Canal oficial de venta d'entrades
  • Compra 100% segura
  • Métode de pagament:
    Targeta de dèbit i crèdit