Cabell Kurt

A partir de 15,00€
Comprar Entrades
Cabell Kurt
Promo: compra anticipada 15€ en lloc de 19€

Cabell Kurt de Sasha Rossich Tió és una de les lectures que forma part del cicle El batec del Grec organitzat per les sales de proximitat de Barcelona dins del Grec Festival 2022.

Sinopsi

A Pau, eliminar dues lletres del seu nom li ha costat molt de decidir. Què passa quan no et sents còmode essent home ni dona? Cabell Kurt és una obra parlada des de l’acceptació, l’humor i l’amor de la recerca de la pròpia identitat. Reivindicar i visibilitzar que tal com siguis i vulguis mostrar-te al món està bé. Hi ha milers de formes de caminar pel món i només tu saps quina és la que et fa estar en pau. Descobreix una vivència que no et deixarà indiferent i on es posarà en qüestió allò que és normatiu. I ara la pregunta del milió: Vols tallar-te els cabells?

Per fer el Treball de Final de Grau de Direcció i Dramatúrgia, m’he decantat per un tema que em toca molt de prop: ser una persona de gènere no binari. He vist obres de teatre sobre la transsexualitat (per exemple Transformación, de Paloma Pedrero, o Limbo, de Marc Rosich), és a dir, que parlen del trànsit d’un gènere cap a un altre, de les pors, de la decisió que comporta traspassar, etc. Però, què passa quan la decisió és no fer el canvi ni tampoc quedar-te al mateix lloc? Quan la tria és quedar-se al mig. Quan el que es decideix és fer l’equilibri de fluir i fluctuar entre els dos o més gèneres o no ser-ne cap. Vull parlar sobre la meva experiència d’una forma íntima, literària, gamberra i festiva, barrejant-hi humor, amb crítica social i de manera performativa; parlar sobre el dolor i l’alegria de trobar-se amb un@ mateix@. Reflexionar sobre l’autopercepció i com et veuen els altres, sobre quina necessitat hi ha que se sàpiga què tens entre les cames per encabir-te en un dels dos llocs, home o dona. Vull parlar sobre el llenguatge neutre, sobre el concepte d’androgen, de la ploma, del que és queer, del que és masculí o femení, i de l’impacte que això provoca en l’autopercepció i en els altres. De desconstruir el gènere.

Sasha Rossich Tió

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració