Tot el que necessites per anar al teatre

Béla Bartók: exili a Nova York

Béla Bartók: exili a Nova York

Música en viu, teatre i recursos audiovisuals serveixen al dramaturg i director Àlex Mañas per evocar els últims dies d’un músic atrapat en l’exili, en un espectacle que es recolza en la iconografia cinematogràfica.

El músic i compositor Béla Bartók s’ha vist obligat a deixar la seva Hongria natal i traslladar-se a Nova York amb la seva esposa, Dita, fugint del règim nazi. Amb pocs diners a la butxaca i una salut que empitjora per moments, Bartók mira d’acabar unes composicions on constantment apareixen les músiques tradicionals d’una terra que s’estima però que ha permès la barbàrie. La febre i la son creen, durant una única nit, un ambient màgic i oníric on sonen en viu els seus 44 duos per a dos violins, interpretats en directe per Oriol Algueró i Sergi Alpiste. La narració de dos actors, Rosa Renom i Lluís Marco, posa en paraules les contradiccions, l’enyorança, la guerra i la malaltia que turmenten l’autor, mentre es projecten un seguit d’imatges que remeten a l’estètica expressionista. La biografia musical i teatral d’un autor a la recerca de la seva identitat.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

    Buena combinación de lectura dramatizada, música en directo y recursos visuales para explicar la historia del exilio de Bela Bartók a NY!!
    Personalmente me ha faltado una representación teatral de lo que se estaba leyendo. Seguramente esto hubiera dado más ligereza a la pieza puesto que había momentos un poco pesados.
    Recomendable para los fans de las composiciones de Bartók. Disfrutarán de su música y de sus palabras dejadas en las cartas que escribió en el exilio.

    20/07/2013