Tot el que necessites per anar al teatre

Ballet National de Marseille/ICK: Two + Boléro

Ballet National de Marseille/ICK: Two + Boléro

Two i Boléro són dues peces de dansa creades per Emio Greco i Pieter C.Scholten, directors del Ballet National de Marseille i ICK, que porten dues dècades investigant el que anomenen “el cos en rebel·lió”: un cos intuïtiu enfrontat a la música, a l’espai. El cos com a eix central de la creació coreogràfica.

SINOPSI

El duet creador posa en pràctica aquest concepte a Two, un duo/duel masculí/femení en què l’un/a reprodueix el gest de l’altre/a… Tots dos executen un mateix moviment en un mateix temps i un mateix espai. La peça respon a la fascinació de Greco i Scholten per la idea del doble.

Quant a Boléro, trenca amb les versions clàssiques del cèlebre ballet de Maurice Ravel per abraçar un plantejament contemporani. En un escenari buit, despullat, vuit ballarins semblen lluitar contra la monumental partitura de Ravel, repetitiva i en crescendo constant.

LA COMPANYIA

Emio Greco, ballarí, i Pieter C. Scholten, director teatral procedent de l’escena alternativa holandesa, van unir el seu talent als anys noranta, per iniciar una aventura coreogràfica que ha donat lloc a la recerca d’un nou llenguatge expressiu a partir del cos. L’estranya teatralitat que impregna les peces i l’alta qualitat de les coreografies, repetitives o desbordants, construeixen enigmàtiques ficcions dins de cada peça.

Fundat l’any 1972 per Roland Petit, el Ballet National de Marseille 2014 està dirigit des de 2014 per Emio Greco i Pieter C. Scholten, fundadors també de la plataforma artística ICK a Amsterdam el 2009. Un tàndem amb més de vint anys de trajectòria que basa el seu treball de recerca en “el cos”, com a embolcall corporal i com a entitat social. EL BNM ha presentat els seus treballs arreu del món i ha rebut nombrosos premis internacionals.

El Ballet National de Marseille rep el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació, de la ciutat de Marsella i del Consell regional de Provence-Alpes-Côte d’Azur.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració