Tot el que necessites per anar al teatre

Ballet de Barcelona: Atura

Ballet de Barcelona: Atura

ATURA és un espectacle de dansa de proximitat de la mà de la companyia Ballet de Barcelona. 

ATURA és una peça que ha sorgit de la necessitat d’expressar una realitat social causada per la pandèmia mundial de la Covid-19.

Tres ballarins professionals del Ballet de Barcelona, de tres nacionalitats diferents, ens presenten, a través de les seves vivències i experiències reals, com han arribat fins a on són professionalment i personalment, i com han viscut cadascun d’ells i elles el seu procés individual envers l’arribada del virus que tant ens ha canviat radicalment la forma de viure, i fins i tot la manera de veure la vida. Una captivant història verídica on els tres protagonistes, connectats entre si a través de la llengua més antiga i universal que és la dansa, obren els seus cors per compartir les seves incerteses, dubtes i inclús pors, arribant a posar-se a la pell de tres conceptes actuals: el virus, les persones afectades i l’ajuda rebuda.

Així doncs, al llarg de la peça aquests rols interactuen entre ells en una lluita enrevessada de la qual, finalment, n’obtenen un sentit. La lluita té la seva recompensa: el creixement. Ens fa més forts, ens fa més savis, més valents. Davant d’un futur incert, serem capaços de viure amb esperança aquest present.

El Ballet de Barcelona és la companyia de dansa clàssica i contemporània de Catalunya. Fundada sobre principis ètics estrictes, els seus directors Carlos Renedo (Barcelona) i Chase Johnsey (Florida), han creat una companyia sota condicions empresarials modernes i basada en una gestió ètica. Tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la dansa, incloent-hi grans companyies com Les Ballets de Trockadero de Monte Carlo, l’English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York, han aconseguit establir, junt amb la directora associada Carolina Masjuan, la companyia que el país necessitava, sent aquesta un referent internacional amb ballarins de més de 20 nacionalitats.

El Ballet de Barcelona es caracteritza per ser una companyia professional lliure d’expectatives corporals poc realistes, sense discriminació ètnica i de gènere, practicant tracte just, transparència, i igualtat de gènere, inclosa la igualtat salarial i la inclusivitat, donant oportunitat a artistes que han experimentat privació de llibertat.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració