Estrena “El Autor Intelectual”

Comunicació

elautorintelectual

La companyia teatral colombiana LA MALDITA VANIDAD presenta a Barcelona, en 6 úniques funcions, l’espectacle que els va fer donar el salt als principals escenaris del món.

L’espectacle “El autor intelectual” va estar programat dins l’apartat OFF de La Villarroel, que, segons Borja Sitjà, inclou aquells espectacles amb certa olor al teatre argentí com “El loco y la camisa”, teatre de petit format basat en la paraula i en l’energia dels actors.

L’èxit de “El Crèdit”, que prorroga fins al novembre, ha impossibilitat la convivència dels espectacles principals i els OFF, degut a la seva sensible escenografia giratòria. Aquest fet ha propiciat una unió notòria: la del gegant empresarial Grup Focus i el petit col·lectiu de l’Atrium. “Les empreses, en temps de crisis, podem parlar i dialogar per a que segueixi fluint l’intercanvi artístic i empresarial”, deia Raimon Molins, de la Sala Atrium.

ASSUMPTES DE FAMÍLIA

“El autor intelectual” és la primera part de la trilogia “Sobre algunos asuntos de família”, en que l’autor, Jorge Hugo Marín, planteja i s’endinsa en les problemàtiques del nucli familiar. Les disfuncions familiars són un dels comuns denominadors del teatre llatinoamericà. A partir d’elles es parla de la societat, fent una mirada crítica sobre la realitat del moment. En aquest muntatge veurem el cas de tres germans d’una família de classe mitjana colombiana que prenen la decisió de què fer amb la seva mare anciana. Cap d’ells se’n vol fer càrrec, i es destapa la necessitat de supervivència d’uns éssers en un país submergit en una profunda crisi, on l’egoisme per necessitat està a l’ordre del dia. Tot i la tragèdia de fons, l’espectacle està tintat d’un humor negre que, assegura Borja Sitjà, farà riure molt als espectadors.

LA COMPANYIA

“La Maldita Vanidad” va néixer a Bogotà, reunint actors de diverses parts de Colòmbia i amb diferents formacions professionals envers el teatre. Els seus muntatges mantenen un llenguatge hiperrealista i una mateixa unitat de temps i espai, i busquen actuar en espais no convencionals. La trilogia que ara porten de gira per Europa està originalment pensada per ser representada en una casa, on l’espectador esdevé un “voyeur” que mira a través de la finestra tot allò que passa a la sala d’estar. La crisi que ha assolat Llatinoamèrica en els darrers anys ha fet proliferar un format de companyia on tothom fa de tot. Així, els mateixos actors són part d’un equip creatiu total que s’encarrega de gestionar premsa, escenografia, il·luminació, producció, cosir, fregar o el que calgui. Ells aprofiten la mancança de recursos a què els avoca la crisi econòmica per fer-ne una fortalesa, a partir d’un bon treball en equip. “La crisis ayuda a la creatividad. Cuando todo va bien los aristas se apoltronan, en cambio, con lo que ha pasado en nuestro país, la precariedad con la que vivimos ha hecho que los artistas busquen otros caminos”, deia Jorge Hugo Marín a la roda de premsa avui al matí.

Informació pràctica

Sala Atrium – Consell de Cent, 435 – BCN)

Estrena: dimarts 8 d’octubre, 21h

Funcions: 6 úniques funcions, del 8 al 12 d’octubre

Fitxa de l’espectacle, més info i compra d’entrades: http://bit.ly/1crzFTH

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!