Estrena “Bolxevics” de la Companyia Solitària

Comunicació

revolucio_o_coherencia

S’estrena a la Biblioteca de Catalunya una tragicomèdia amb amor, humor, contradiccions, lluites i debats polítics i ideològics.

La crisi econòmica i els escàndols polítics dels darrers temps han radicalitzat les ideologies i han intensificat l’aparició de moviments populars reivindicatius, com el 15M, les marees, la PAH o l’independentisme català. Molts d’ells tan sols s’han quedat en una fase teòrica, sense passar a l’acció, i és que fer un projecte comú on tothom busqui l’interès comú és una veritable dificultat: els egos i els interessos personals solen boicotejar aquests processos renovadors.

Amb aquest context, la jove Companyia Solitària presenta el seu darrer espectacle, “Bolxevics”, on un escamot de joves revolucionaris es tanquen a una capella per imposar un nou sistema polític. “Busquen crear una democràcia real a partir de la imposició d’idees, tal com van fer els bolxevics, que reclamaven una democràcia i van crear una dictadura”, explicava Aleix Aguilar, autor de l’obra.

foto_grup_bolxevicsEquip tècnic i artístic de la Companyia Solitària a la Biblioteca de Catalunya.

 

“Bolxevics” parla de l’essència comunisme, del seu conflicte de jerarquització, i de com mantenir la coherència quan has de prendre decisions per posar en pràctica tota la teva ideologia. L’amor i la música també tindran una forta rellevància: “Tot moviment té els seus himnes, i totes les religions tenen les seves cançons”, deia la directora. Per “Bolxevics” han reclutat un cor de 15 estudiants de l’Institut del Teatre que aporten moments musicals a l’obra, compostos per Vidal Soler.

Amb una ferma voluntat d’innovar en els formats teatrals la Companyia Solitària han actuat a jardins, terrasses, teatres i naus industrials. Ara reconverteixen la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya en una capella abandonada i tancada hermèticament gràcies a la col·laboració de la productora La Perla 29, que en gestiona l’espai. “Apadrinem per primer cop un projecte extern amb la voluntat d’impulsar els joves creadors, tal com va fer Toni Casares i la Sala Beckett amb nosaltres deu anys enrere”, deia Oriol Broggi a la presentació de l’espectacle.

foto_escenografia_bolxevicsDisposició escenogràfica de “Bolxevics”.

La revolta bolxevic està protagonitzada per Marc Rodríguez, Magda Puig i Pau Vinyals, i es representarà els dissabtes i diumenges de novembre a la Biblioteca de Catalunya. Si vols consultar totes les funcions, horaris i preus, clica AQUÍ.

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!