TORNA A LA CARTELLERA

‘You say tomato’, una comèdia romàntica sobre les crisis d’edat

El Teatre Condal acull fins al 20 de febrer aquesta comèdia de Joan Yago protagonitzada per Anna Molinera i Joan Negrié

Rubén Garcia Espelta

L’any 2015 la Sala Trono de Tarragona va estrenar pels volts de les festes de Santa Tecla l’espectacle You say tomato, un text de Joan Yago amb direcció de Joan Maria Segura i les interpretacions d’Anna Moliner i Joan Negrié. L’èxit va fer que aquesta petita comèdia de proximitat fes el salt a la cartellera de la desapareguda Sala Muntaner de Barcelona i d’allí al Club Capitol. L’espectacle també s’ha vist a Madrid, Itàlia o l’Argentina i va recollir reconeixements com el Premi Crítica Serra d’Or l’any 2016.

Anna Moliner i Joan Negrié

Parafrasejant part de la lletra de la cançó Let’s Call the Whole Thing Off, incona musical de la pel·lícula Shall We Dance (1937) interpretada pel duet clàssic de Fred Astaire i Ginger Rogers, aquest 2022 You say tomato torna a la cartellera del Teatre Condal. Negrié i Moliner es troben de nou als escenaris per tornar a donar a vida als personatges d’aquesta comèdia romàntica, Santi i Rosó, una parella sentimental i artística que, entre bambolines minuts abans d’aixecar el teló, entren en una crisi professional i emocional que els portarà a qüestionar-se la seva relació, la seva feina o les seves aspiracions vitals. “Volem que You say tomato sigui una comèdia intensa i profundament humana on el diàleg i la música construeixin una reflexió desacomplexada sobre el valor real de l’art en el món que vivim, sobre la supervivència dels artistes, la satisfacció i la fidelitat en les relacions de parella”, explica l’actor: “L’obra també reflexiona sobre tot allò que ens trobem el dia que deixem de ser joves, deixem de tenir tota la vida al davant i ens adonem que, si no fem alguna cosa per evitar-ho, la nostra vida serà així fins als darrers dies”.

L’obra interpel·la a tota una generació de persones nascudes entre els 80 i els 90 que avui tenen entre els 30 i 40 anys i que enfronten les seves primeres crisis d’edat: “Quan fa un temps que fas una cosa et planteges si és el que realment volies fer”, explica el dramaturg Joan Yago: “De cop pensem que hauriem d’estar fent totalment el contrari del que fem, el sentiment que hauríem de canviar de vida l’hem tingut tots”. You say tomato, però, també parlar de les frustracions i els desitjos incomplerts a causa de les vicissituds econòmiques dels 2000: “Als que ara superen els 30 quan van acabar els estudis es van trobar amb una crisi econòmica i ara que semblava que ens estàvem recuperant, els ve una pandèmia, la guerra d’Ucraïna”, comenta Negrié: “S’entén la decepció, però estem aquí per dir-los que tot són cicles i que ells són el futur i que ho han d’afrontar amb energia”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!