Tot el que necessites per anar al teatre

‘Yo voy al teatro’: trencant barreres sensorials

29 abril 2016
b

Arriba a Barcelona Yo voy al teatro, un festival que vol trencar les barreres sensorials que troben a les arts escèniques les persones amb discapacitat, i farà accessibles deu obres teatrals, els caps de setmana, fins a finals de maig. El Teatre Goya, el Romea, el Condal, el Club Capitol i la Nau Ivanow són les sales catalanes que estrenaran la proposta, nascuda l’any passat a Madrid –on repetirà—de la mà del projecte Teatro Accesible.

TEATRE_BARCELONA-yo_voy_al_teatro-REVISTA_1

A més d’oferir subtítols, audiodescripcions amb format tradicional, els espectadors també podran descarregar-se a l’smpartphone l’app del projecte, i fer servir unes ulleres intel·ligents; una tecnologia que fa encara més fàcil l’accessibilitat al teatre.

L’obra El mirador de les paraules que no puc dir ha iniciat el cicle a Barcelona, on també es podran veure títols com César i Cleopatra, La plaza del Diamante, Nuestras mujeres i Amores minúsculos.

També oferirà dos tallers per a persones amb discapacitat, per obtenir-ne feedback I opinions sobre l’accessibilitat en les arts escèniques, basant-se en la seva experiència.

El projecte Teatro Accesible, nascut a Madrid fa cinc anys, té per objectiu la sensibilització per avançar cap a una societat més inclusiva, empoderant les persones amb discapacitat i apel·lant l’administració. Partint de la base que, amb els avenços tecnològics que redueixen costos i complicacions, eliminar barreres és més aviat una qüestió de voluntat.

A Madrid hi participen el Teatre María Guerrero del Centro Dramático Nacional, els Teatros del Canal, el Teatro Español, el Teatre de la Zarzuela i el Teatre de la Latina.

El projecte va néixer com a resposta a la demanda d’un oci accessible per part de col·lectius amb discapacitat visual i auditiva, així com per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta realitat, i la primera edició del festival va acollir una quinzena de funcions, que van veure més de 100 espectadors.

Han participat amb Teatro Accesible el Centro Dramático Nacional i els Teatros del Canal a Madrid, el Teatre Goya i el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona, i el Teatro Rialto i Principal a València.

Les sales Teatre La Latina i el Bellas Artes de Madrid han acollit obres amb accessibilitat cognitiva pensades per a persones amb discapacitat intel·lectual, una iniciativa que vol facilitar l’accés al teatre d’aquest col·lectiu i que també serà present al festival, amb la comèdia Los vecinos de arriba.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari