‘Yo voy al teatro’: trencant barreres sensorials

Redacció

Arriba a Barcelona Yo voy al teatro, un festival que vol trencar les barreres sensorials que troben a les arts escèniques les persones amb discapacitat, i farà accessibles deu obres teatrals, els caps de setmana, fins a finals de maig. El Teatre Goya, el Romea, el Condal, el Club Capitol i la Nau Ivanow són les sales catalanes que estrenaran la proposta, nascuda l’any passat a Madrid –on repetirà—de la mà del projecte Teatro Accesible.

TEATRE_BARCELONA-yo_voy_al_teatro-REVISTA_1

A més d’oferir subtítols, audiodescripcions amb format tradicional, els espectadors també podran descarregar-se a l’smpartphone l’app del projecte, i fer servir unes ulleres intel·ligents; una tecnologia que fa encara més fàcil l’accessibilitat al teatre.

L’obra El mirador de les paraules que no puc dir ha iniciat el cicle a Barcelona, on també es podran veure títols com César i Cleopatra, La plaza del Diamante, Nuestras mujeres i Amores minúsculos.

També oferirà dos tallers per a persones amb discapacitat, per obtenir-ne feedback I opinions sobre l’accessibilitat en les arts escèniques, basant-se en la seva experiència.

El projecte Teatro Accesible, nascut a Madrid fa cinc anys, té per objectiu la sensibilització per avançar cap a una societat més inclusiva, empoderant les persones amb discapacitat i apel·lant l’administració. Partint de la base que, amb els avenços tecnològics que redueixen costos i complicacions, eliminar barreres és més aviat una qüestió de voluntat.

A Madrid hi participen el Teatre María Guerrero del Centro Dramático Nacional, els Teatros del Canal, el Teatro Español, el Teatre de la Zarzuela i el Teatre de la Latina.

El projecte va néixer com a resposta a la demanda d’un oci accessible per part de col·lectius amb discapacitat visual i auditiva, així com per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta realitat, i la primera edició del festival va acollir una quinzena de funcions, que van veure més de 100 espectadors.

Han participat amb Teatro Accesible el Centro Dramático Nacional i els Teatros del Canal a Madrid, el Teatre Goya i el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona, i el Teatro Rialto i Principal a València.

Les sales Teatre La Latina i el Bellas Artes de Madrid han acollit obres amb accessibilitat cognitiva pensades per a persones amb discapacitat intel·lectual, una iniciativa que vol facilitar l’accés al teatre d’aquest col·lectiu i que també serà present al festival, amb la comèdia Los vecinos de arriba.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!