Última setmana de la Hiroshima, la sala tanca les seves portes per sempre

Redacció

El 12 de novembre serà l’últim dia de la Sala Hiroshima. La sala del Poble Sec, un dels pocs espais de creació de dansa contemporània de la ciutat, tancarà portes per diferents raons com els tancaments culturals provocats per la pandèmia, per les poques ajudes publiques que rebia el singular projecte i també perquè la propietat del immoble necessita recuperar el local per donar-li una major rendibilitat.

La sala Hiroshima ha estat des del 2015, any del seu naixement, un projecte independent dedicat a la difusió i la promoció de les noves tendències en arts escèniques, la dansa contemporània i la música en viu. Durant aquest anys s’ha convertit en un referent a la ciutat per a l’escena emergent nacional i internacional més arriscada. Per seu escenari han passat més de 300 companyies de 35 països diferents, han passat nom com Marlen Monteiro, Saina Ashbee, Chiara Bersani i Clara Furey o s’han consolidat talents locals com Núria Guiu, Aina Alegre o Pol Jiménez.

Gastón Core, ballarí, actor i gestor cultural argentí, n’ha estat des del principi el seu impulsor i director artístic. Ubicada al barri de Poble Sec, al carrer Vila i vilà número 65, la Hiroshima ha ocupat els baixos d’un edifici del 1910, on hi havia antigament una fàbrica d’ascensors, conservant el caràcter industrial de l’arquitectura original gràcies a un treball de reforma acurat.

L’últim espectacle

La sala tancarà portes amb The Very Last Northern White Rino, un espectacle creat pel propi Core que està interpretada pel ballarí de dansa urbana Oulouy.

Mitjançant la màxima senzillesa estètica i partint de les danses urbanes, aquest solo coreogràfic es pregunta sobre la possibilitat de la felicitat davant del caos del món.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!