Torna ‘La plaça del Diamant’, ara al Poliorama!

Redacció

Actors i actrius joves que van tenir una gran oportunitat actuant en principi només els dimarts al Teatre Victòria. Feien funcions alguns matins per a les escoles i per la nit pels adults. Un total de 16 funcions de La plaça del Diamant entre el 8 de gener i el 14 de març. I es van guanyar a pols una nova tongada d’actuacions però ara durant un mes, canviant al Teatre Poliorama, també amb la gran responsabilitat d’omplir dijous, divendres, dissabte (2 funcions ) i diumenge. Més dies, més publicitat, més comunicació…

Mateix repartiment, mateix equip… i sempre sota la direcció de Paco Mir que ha vist com la seva adaptació de La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda va agradar molt.

La plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (Tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia compta amb 7 actors que interpretaran més de 20 dels personatges de la novel·la. L’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra a la vegada que donar un tractament visual contemporani a aquesta novel·la cabdal de la literatura catalana.

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!