Torna el Festival de poesia ‘Alcools’ amb Mario Gas, Montse Guallar, Biel Mesquida, Josep Pedrals i Enric Cassasses

Redacció

El 16 de febrer comença la segona edició del Festival Poesia en Escena ALCOOLS, que enguany vol fer un pas endavant amb la programació d’espectacles poètics de mitjà format a càrrec d’actors i músics, poetes i rapsodes i poesia contemporània. El festival té com a objectiu de potenciar la poesia catalana actual i treure-la de l’underground i és per això que ha convidat actors com Mario Gas o Montse Guallar.

L’edició d’enguany la conformen vuit recitals i s’allargarà durant tres mesos fins el 3 de maig. La inauguració comptarà amb la presència d’Oriol Genís, que recitarà Albert Balasch a La caça de l’home, un aperitiu de l’espectacle Frau, que estan preparant juntament amb l’Albert Arribes i que es representarà al proper Festival Grec 2016.

PROGRAMACIÓ

16 febrer_INAUGURACIÓ: La caça de l’home, Oriol Genís recita Albert Balasch

Aquesta és la trista història d’un home. L’home estava obsessionat amb el llenguatge, però ell no ho sabia. Fins avui, havia estat una persona afable i havia tingut una vida tranquil·la. Ara, ja vell, deixaria de treballar i es dedicaria a no fer res en particular. Una lectura particular d’El Rei Lear a càrrec d’un tòtem de la interpretació, Oriol Genís.

23 febrer: El club dels poetes vius amb Mario Gas

Mario Gas, que ha recitat Charles Bukowski, Joan Vinyoli i Miguel Hernández, es posa al servei de la poesia contemporània escrita a casa nostra, de Blanca Llum Vidal a Víctor Sunyol. Poetes vius i joves de la mà d’un dels grans actors del nostre temps.

1 març: Escala, Bradien i Eduard Escoffet

La banda d’electrònica Bradien i el poeta sonor Eduard Escoffet tornen als escenaris amb motiu d’Escala el nou àlbum, que continua l’exploració de l’electrònica i la veu. El concert, que inclou projeccions realitzades per Todojunto, el mateix equip que ha dissenyat el disc, i una acurada il·luminació, sumeix l’espectador en una espiral d’ecos vocals i electrònics.

15 març: Com elles, Mireia Vidal-Conte, Marc Romera i Odile Arqué

Amb dramatúrgia de Sebastià Portell i amb recitacions d’Odile Arqué, Marc Romera i Mireia Vidal-Conte, Com elles és un viatge a l’interior dels versos de les millors poetes internacionals des de començament del segle XX.

22 març: La cirera i la garrofa: LLULLIFICAR, LLULLIFICABLE i LLULLIFICATIU, per Josep Pedrals i Enric Casasses

Enric Casasses i Josep Pedrals reten homenatge a l’escriptor més gran que han tingut les lletres catalanes, Ramon Llull, en el 700è aniversari de la seva mort. Dos grans poetes contemporanis que revisen l’obra poètica de Llull, des de l’admiració i les ganes de tocar-lo, versionar-lo, magrejar-los, ressuscitar-lo.

12 abril: L’amor a Barcelona, Montse Guallar i Marta Pessarrodona

La premi Nacional de literatura, Marta Pessarrodona, s’alia amb l’actriu Montse Guallar per recuperar un dels grans llibres de finals de segle XX, ‘L’amor a Barcelona’, un volum breu i calidoscòpic, fill de la memòria i de la vida, que ens acosta alguns dels moments més brillants de la literatura catalana contemporània.

26 abril: A propòsit d’Artaud

La performer Calara Dorothee Hahn i els artistes Edgar Alemany i Gabriel Ventura donaran vida als textos d’un dels poetes més trencadors i innovadors del segle XX, Antonin Artaud, a través del moviment i la lectura.

3 maig: El bell país on els homes desitgen els homes, de Biel Mesquida

El 1985, Biel Mesquida va publicar ‘El bell país on els homes destigen els homes’, volum que ha esdevingut una referència contemporània, per la seva carnalitat, bellesa, gosadia i lirisme desbordant. No ha parat de reeditar-se des d’aleshores. I sentir-lo en boca del poeta és una experiència única.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!