Jordi Oriol, Las Glorias Cabareteras, Marc Rosich i Iván Morales, a la nova temporada de Terrats en Cultura

Redacció

Els Terrats en Cultura 2016 presenten nova temporada. Un total de tretze espectacles, del 6 de maig al 6 de novembre, amb una programació que inclou teatre, dansa, cabaret, poesia i música, sempre en un entorn diferent i únic. Destaquen, en l’àmbit escènic, noms com Jordi Oriol, Pep Jové, Toni Viñals, Marc Rosich, Roberto G. Alonso o Iván Morales, que presentarà un text inèdit.

TEATRE_BARCELONA-caiguda-h-REVISTA_1

Els Terrats en Cultura “no són només espectacles culturals, és una altra manera de viure la ciutat”. Des del 2013, Coincidències impulsa una nova manera de consumir cultura i recuperar els terrats,”uns espais que anys enrere havien tingut molta vida i que ara s’han perdut”. Estan convençuts que “a banda de la crisi econòmica, també hi ha una crisi en el consum de la cultura” i que la gent vol proximitat amb l’artista. Pels Terrats hi han passat des d’espectacles d’una única funció irrepetible, a obres que han fet el salt als teatres, com Pequeños Monstruos de Marilia Samper o Kabarett Protokoll d’Helena Tornero o d’altres que fan el trajecte invers, i passen de la sala al terrat.

És el cas de La caiguda de l’H. Els Terrats commemoren el 400 aniversari de la mort del dramaturg i director William Shakespeare amb una versió lliure de Hamlet creada i interpretada per Jordi Oriol, amb direcció de Xavier Albertí i música en directe. Una peça estrenada al Festival Shackespeare de 2013 amb èxit de crítica i el públic que ara arriba amb una nova versió. I també de Balla amb mi, estrenat a El Maldà, un concert teatral interpretat per Toni Viñals a partir de cançons del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson.

Després d’estrenar-se, sota un pont, a FiraTàrrega, A mí no me escribió Tennessee Williams arriba a Barcelona. Roberto G. Alonso presenta un espectacle multidisiciplinari, que barreja cabaret, teatre i dansa i performance i que compta amb la dramatúrgia de Marc Rosich, que ha cosit Shakespeare amb la movida madrileña. Pel que fa a la dansa, s’hi podrà veure Microdansa als Terrats, tres coreografies, de tres estils diferents, que volen sintetitzar, a les altures de Barcelona, els camins diversos que ha emprès la dansa contemporània.

TEATRE_BARCELON-terrats_cultura-REVISTA_2

Pep Jové s’enfronta al monòleg La llegenda de l’oceà, un cant d’amor a la música i, concretament, al jazz. Una peça basada en textos d’Alessandro Baricco que parla d’un personatge encisador i enigmàtic, un home considerat el millor pianista de jazz de la història, però amb el terrible handicap de no poder sortir d’un vaixell. I Las Glorias Cabareteras presenten Pelucas al viento, un espectacle fet a mida pels Terrats, sempre amb la seva mirada irònica i punyent.

La temporada acaba amb un plat fort, l’estrena d’un nou text d’Iván Morales, Kites, Kids and Monkeys. Un espectacle que els organitzadors dels Terrats asseguren que és “fascinant i inclassificable, atrevit i molt especial” i que combinarà actors professionals, com Marcel Borràs, amb d’altres d’amateurs. La gran peculiaritat, però, és que seran els espectadors els qui triaran l’ordre en què volen veure un seguit d’escenes independents, que aniran acompanyades una gran escena final conjunta que s’anirà repetint i que, a més, ocuparà molt més que un terra: abastarà tot un edifici.

En aquest enllaç hi trobareu més informació, els espectacles musicals i les entrades.

Fotografia Terrats: Isaías Fanlo

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!