Temporada Alta celebra 30 anys de festival amb una edició plena de grans noms

Redacció

Temporada Alta celebrarà aquesta tardor trenta anys de vida. La nova edició tindrà lloc del 8 d’octubre al 13 de desembre amb una programació que combinarà propostes presencials i a distància. El festival s’hi podran veure 106 espectacles, entre produccions i coproduccions, de gèneres tan diversos com teatre, dansa, circ, teatre visual, instal·lació o audiovisual.

Torna la programació internacional

La nova edició s’inaugurarà amb L’Oncle Vània, una versió contemporània dirigida pel lituà Oskaras Korsunovas i amb un equip d’actors catalans format per Julio Manrique, Ivan Benet, Júlia Truyol, Raquel Ferri, Lluís Marco, Anna Güell i Carme Sansa. Un altre dels grans noms internacionals que sona amb força és l’italià Romeo Castellucci que presentarà Bros, una obra sobre l’obediència en la qual els actors rebran instruccions pels auriculars.

Completen la programació internacional tres estrenes a l’estat, Aucune idée de Christoph Marthaler; Gardenia, 10 anys després d’ Alain Platel, que relata a través de la dansa les experiencies vitals d’artistes transsexuals d’avançada edat; i Bells & Spells de Victoria Thierrée Chaplin, un espectacle visual i poètic que explica la història d’una cleptòmana que es veu dominada pels objectes que roba. També hi seran presents noms com Christiane Jatahy, Guy Cassiers o Gabriel Calderón.

Talent local: Josep Mª Miró, Magda Puyo, Claudia Cedó o La Calòria

També s’hi podrà veure El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, de Josep Maria Miró. Al text, escrit per a un sol intèrpret, Pere Arquillué posarà ànima a set veus que reflexionen sobre la bellesa i l’opressió. Xavier Albertí en serà el director.

Temporada Alta també estrenarà els nous muntatges com Ofèlia, d’Àlex Rigola o Els àngels no tenen fills de la Clàudia Cedó, una proposta de teatre documental sobre els drets sexuals i reproductius de les persones amb diversitat funcional.

El festival també recuperarà obres ja estrenades com I només jo vaig escapar-ne, dirigit per Magda Puyo; o Arbres, vodka i naus voladores, un assaig teatral sobre el futur de La Calòrica.

A l’edició 2021 no hi faltarà el gran clàssic del festival: el Torneig de Dramatúrgia, que enguany enfrontarà a dramaturgs i dramaturgues com Yago Alonso, Carmen Marfà, Bàrbara Mestanza, Bernat Molina, Oriol Morales, Begoña Tena, Albert Tola i Aina Tur.

Creació contemporània, dansa i circ

En aquest àmbit destaquen produccions com Sonoma de La Veronal i Marcos Morau, Highlands dels Malpelo o Terebrante d’Angélica Liddell, que arribarà després d’estrenar-se a Orleans, França.

També veurem la proposta de Juana Dolores Massa diva per a un moviment assambleari, La mala dicció de Jordi Oriol, Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, Fenomen de Quim Giron i Moon Ribas, Inicio (uno) de Rocío Molina, FAM de Les Impuxibles, NUYE de la Companyia de circ EIA.

Més informació i entrades aquí.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!