TEMPORADA ALTA

Temporada Alta 2022: un festival global, contemporani i compromès

Julio Manrique, Oskaras Koršunovas, Angélica Liddell, Christiane Jatahy o Les Luthiers són alguns dels grans noms del festival

Redacció

La 31a edició de Temporada Alta se celebrarà del 7 d’octubre al 12 de desembre a Girona i Salt. Al llarg de les 10 setmanes de festival s’hi podran veure 107 espectacles d’arts escèniques que inclouen estrenes i produccions, propostes de creació contemporània i muntatges dels principals dramaturgs i creadors nacional i internacionals.

Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat inaguraran el festival

La nova edició s’inaugurarà amb L’adversariuna obra dirigida per Julio Manrique a partir d’un dels textos més truculents i emblemàtics d’Emmanuel Carrère adaptat pel propi director juntament amb Marc Artigau i Cristina Genebat. La novel·la de Carrère, publicada l’any 2000, narra la vida d’un home que va matar la seva família el 1993 després de mantenir una vida inventada durant anys. El muntatge, que és una de les produccions pròpies del festival, compta amb la interpretació de Pere Arquillué i Carles Martínez.

Pere Arquillué i Carles Martínez protagonitzen ‘L’adversari’

El festival seguirà donant suport a la dramatúrgia i creació catalana apostant per creacions de Marta Barceló, Bàrbara Mestanza, Juana Dolores o Josep Julien, a més d’artistes com Jordi Casanovas, Xavier Bobés, Jordi Prat i Coll o Clàudia Cedò.

Gran estrenes del Temporada Alta

El festival Temporada Alta col·labora en la producció d’algunes obres que s’hi estrenen. Aquest any participen de la producció o coproducció de 21 espectacles com Caridad de Angélica LiddellDespois do silêncio de Christiane Jatahy, el concert d’Ute Lemper i la Gio SymphoniaConfessions de Sant Agustí de Joan Carreras a la Catedral de Girona, Sondheim x Sondheim de Mario GasFlors i viatges de Cabosanroque.

Joan Carreras interpretarà ‘Confessions de Sant Agustí’, a la Catedral de Girona

Un festival ple de grans figures internacionals

Aquesta nova edició postpandèmia referma la línia de programació internacional. El festival es consolida així com una de les grans portes d’entrada a la península de grans noms i companyies que despusten a l’escena mundial. Enguany s’hi presenten 17 espectacles arribats d’11 països. Oskaras Korsunovas, Cheek by Jowl, Pippo Delbono, Ute Lemper, Romeo Castellucci, Christiane Jatahy, Mariano Pensotti, Marina Otero, Krystian Lupa Cristiana Morganti són alguns dels noms de l’escena internacional que estaran a Temporada Alta 2022.

Oskaras Koršunovas presenta un ‘Otel·lo’ actual devorat per la por i la gelosia

Compromís amb la societat

Els temes que marquen l’actualitat són molt presents la programació, fet que demostra que la realitat de l’escena artística actual connecta amb les problemàtiques i inquietuds d’una societat en crisi. *HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor; Aquellas que no deben morir del Las Huecas; Titanas de Sol Picó, Charlotta Öfverholm i Natsuki; La casa sin Bernarda Petróleo són algunes de les obres de Temporada Alta en les quals les dones són les protagonistes absolutes; l’ecologia i la sostenibilitat són els temes principals de Canto mineral Temple du present; els muntatges Depois do silencio, Instruccions per fer-se feixista Il Terzo Reich fan una mirada crítica sobre l’auge del feixisme; i les obres Harakiri Lacrimosa parlen del suïcidi. La memòria històrica, la immigració, l’homofòbia, la política internacional, l’habitatge, la vellesa o la tecnologia són altres temes que estan presents en els muntatges del Temporada Alta 2022.

‘Titanas’, un espectacle de la companyia de dansa de Sol Picó

Temporada Alta arriba a Barcelona

Amb l’objectiu d’apropar la programació del festival al territori, Temporada Alta arribarà per primera vegada a Barcelona. Ho farà al Teatre Romea, amb Ritter, Dene, Voss de Thomas Bernhardel gran espectacle de Krystian Lupa que es veurà de nou al festival, 25 anys després de la seva estrena a Cracòvia.

‘Ritter, Dene, Voss’ de Thomas Bernhard

La venda general d’entrades estarà disponible a partir del dijous 9 de setembre a les 9 ha la web del festival. Més informació aquí.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!