TB arriba a les 5.000 recomanacions teatrals

Redacció

Ens fa molt feliços informar que ja hem passat la barrera de les 5.000 recomanacions publicades al nostre portal. TB (Teatre Barcelona) som una revista teatral i cartellera de referència de la ciutat que va néixer ara fa sis anys amb la intenció de connectar el sector de les arts escèniques amb tot el seu públic potencial i, d’alguna manera, incentivar l’afició pel teatre. Per aquest motiu, la nostra filosofia sempre ha estat divulgativa: informar els espectadors d’allò que es fa a la ciutat, ordenar, donar sentit a la gran amalgama de propostes i, sobretot, recomanar, setmana a setmana, les obres més destacables per animar a tothom a omplir les sales.

Els recomanadors són un grup d’homes i dones de totes les edats (des d’adolescents fins a persones en edat de jubilació, passant per totes les franges d’edat intermèdies) apassionats del teatre i les arts escèniques. Entre ells, trobem periodistes, bloggers, persones amb estudis artístics vinculats amb el sector, experts en comunicació o, simplement, fanàtics del teatre que, gràcies a la gran quantitat d’espectacles que veuen durant l’any, tenen una veu i criteri propis que els avala per recomanar arts escèniques de manera fiable.

Tots necessitem consell a l’hora d’escollir veure una nova sèrie o una pel·lícula. Amb les arts escèniques, passa el mateix, amb l’afegit que no resulta tan fàcil trobar una persona de confiança que vagi sovint al teatre o que hi entengui prou i, a més, els mitjans tradicionals (televisió, ràdio, premsa generalista) no solen dedicar-hi massa temps o espai a aquestes disciplines. A Teatre Barcelona estem orgullosos de comptar amb una àmplia varietat de perfils humans molt diferents per fer aquesta tasca, on intentem que el nombre més gran d’espectadors se sentin representats. Tenim recomanadors que van des d’estils d’escriptura més propers a crítics professionals fins als més col·loquials i espontanis, aficionats al teatre més comercial i els qui prefereixen descobrir petites perles a les sales més independents; amants dels musicals, de la dansa, el teatre de text o l’escena híbrida; opinions que van al gra i d’altres que profunditzen aportant perspectiva de gènere o tenint en compte la representació de les minories. En definitiva, un conjunt d’homes i dones de diferents edats, procedències, interessos i sensibilitats que intentem que siguin un reflex de la diversitat del públic.

La suma de totes aquestes veus, a més, serveix per a dues coses: la confecció del rànquing setmanal d’espectacles més aplaudits, on destaquem les 10 obres imprescindibles de la cartellera en cada moment, i la tria dels nominats als Premis Teatre Barcelona, on escollim el millor de la temporada per, després, deixar que els nostres usuaris votin els seus guanyadors a cada categoria. Aquest juliol, anunciarem els finalistes de la que serà la segona edició d’aquests premis.

En aquests sis anys de trajectòria, a Teatre Barcelona han col·laborat prop de 100 recomanadors, oferint el seu sincer punt de vista sobre muntatges de la cartellera i aconseguint, en molts casos, ser els primers a descobrir obres que, després, han acabat sent un èxit. Arribar a les 5.000 recomanacions és per nosaltres un honor, tenint en compte que aquestes opinions són un dels pilars més importants de Teatre Barcelona. Per aquest motiu, volem donar les gràcies a tots ells i elles que participen generosament amb les seves ressenyes i a vosaltres que les llegiu.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari