‘Swing Broadway’, dues nits per als amants del musical al Festival Grec

Redacció

La Nit de musicals va néixer el 2014 com una celebració del teatre musical i, després de l’èxit de la passada edició, enguany s’amplia amb dues funcions al Teatre Grec que, a dia d’avui, ja estan gairebé al 90% d’ocupació. Amb direcció de Paco Mir, enguany està dedicat al món del swing.

“És una nit per deixar-se portar per les melodies de Cole Porter, Sondheim o Gershwin”, explica Albert Miret, de Teatral.net, productor de l’espectacle. “El musical ha patit una gran davallada a casa nostra a causa de la crisi. Volem, d’alguna manera, poder contribuir al gran musical des de l’entreteniment. Ens agradaria que això contaminés a la gent i aquest gènere no es perdés”. Miret ressalta que, la propera temporada, més enllà de l’aposta de Dagoll Dagom per un musical de gran format com Scaramuche, no hi ha gaires més propostes. “Són companyies i sales petites que tiren endavant el gènere musical, però amb propostes de petit format”.

Paco Mir dirigeix la proposta d’enguany on, a diferència de les anteriors edicions, guanya pes la dramatúrgia. “Mostrarem un embalat de Festa Major. De la Festa Major del Poble-Sec, que també és aquests dies. Una festa del i per al barri on, a més, els veïns reclamen a l’Ajuntament -que no els fa cas- el carrer Broadway. Aquest any han decidit posar-hi una placa ells i el que veurem serà la nit d’inauguració”. L’hora i mitja de musical tindrà doncs un ambient de festa de barri, amb la fornera o la cambrera implicades com tot el veïnat per tirar endavant la festa.

S’hi podran sentir cançons com Something’s coming, Nowadays, New York New York o Kiss me Kate interpretades per actors i actrius de musical com Xavi Duch, Mercè Martínez, Ivan Labanda o Diana Roig acompanyats per set ballarins i la big band de la Barcelona Jazz Orquestra. A més també hi haurà una col·laboració especial d’Àngel Llàcer i la Companyia Bratislava.

Una gran posada en escena al servei d’una gran nit amb el bo i millor del swing de Broadway en català.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!