Surt i passeja: 8 propostes del Grec 2021 per recorrer la ciutat!

Redacció

La pandèmia ens ha fet redescobrir la nostra ciutat, més relaxada i més guapa que mai. L’urbanisme tàctic ha desplaçat els cotxes de molts carrers i ens ha regalat una gran quantitat d’espai públic per passejar-hi. Aquest estiu és moment d’aprofitar-lo! Apodera’t de cada racó i explora els barris alhora que descobreixes propostes de rabiosa contemporaneïtat!

L’Auditori

Juga a bàsquet a les noves pistes de Les Glòries o fes un pícnic al jardí del Museu del Disseny abans d’acostar-te a L’Auditori, on tenen una programació que dona suport a la nova creació, especialment la que hibrida disciplines diverses: el Cicle Escenes ‘Dones i Creació’, fins al 18 de juliol. L’actriu Alba Pujol se suma a l’autodenominat “terrorista musical” Xavi Lloses per reivindicar el descans com un acte revolucionari a No puc arrencar-me el cap; la compositora i productora Marina Herlop presenta Pairidaeza, on s’inspira en els jardins per desafiar els límits de la convencionalitat estètica en la música, i l’artista audiovisual Tanit Plana explica amb imatge, música i dansa el misteri de la vida i la mort a Part.

Palau de la Música Catalana

La seu de l’Orfeó Català acull Broken Chord, la història del primer cor de sud-africans negres que, a finals del segle XIX, va actuar a la Gran Bretanya i a Nord-amèrica. Admira l’edifici de Domènech i Montaner alhora que gaudeixes d’una coreografia que parla d’identitat africana, de migracions i de fronteres tancades. Els dies 18 i 19 de juliol.

La Villarroel

Berena a la Superilla de Sant Antoni i acosta’t a veure la versió lliure de La Gavina, d’un dels textos més coneguts de Txékhov a càrrec del director Àlex Rigola. Temes com la insatisfacció, l’amor no correspost, la solitud i la vellesa pugen a escena amb el llenguatge escènic trencador i despullat que el caracteritza. Del 30 de juny a l’1 d’agost.

La Filmoteca de Catalunya

Ravaleja des de Drassanes fins al Carrer Robadors i aprofita per endinsar-te en la figura de Peter Brook. La Filmoteca recupera els projectes cinematogràfics d’un dels directors escènics més influents del segle XX: Marat/Sade, Lord of the flies, The Mahabharata i Moderato cantabile. De l’1 al 8 de juliol.

Teatre Borràs

El nou carril per a vianants de la Via Laietana et portarà de cap a la plaça Urquinaona, on tornen Rhum & Cia amb Gran Reserva, la companyia de pallassos més hilarant del panorama. Ho fan per posar punt final a l’homenatge a Monti, que els ha valgut premis i reconeixements, amb un destil·lat de circ clàssic, humor absurd i música. Del 7 de juliol a l’1 d’agost.

Sala Apolo

El teatre de revista portava implícita la transgressió, amb artistes que trencaven tots els patrons establerts. Així ho reivindica el col·lectiu escènic LAminimAL a Passar revista, un espectacle de varietats que recupera l’esperit combatiu d’aquest gènere i l’adapta al segle XXI. Forma part del Teatre Arnau Itinerant, la iniciativa comunitària que manté viva la flama de l’històric teatre del Paral·lel. De l’1 al 3 de juliol.

Castell de Montjuïc

El Grec no només és teatre, dansa i circ. Passeja per Montjuïc fins al fossat de Santa Eulàlia, que acull les nits de cinema a la fresca i música en directe. Seguint l’esperit del festival, impera el so africà, amb propostes on el component visual també té un rol important. Hi trobaràs grups com Afrikemet, Alma Afrobeat Ensemble i Adê. Dies 7, 14, 21 i 30 de juliol.


Un podcast per escoltar-lo on tu vulguis!

El tàndem artístic format per Azkona & Toloza fa més d’una dècada que desperten passions arreu del món amb la seva barreja de videoart, performance i dansa que aborda temes socials. Enguany posen el focus en la relació estreta entre colonialisme i etnografia, amb una instal·lació sonora creada a partir d’imatges inèdites de les primeres expedicions a Guinea Equatorial: Petita Caixa d’Eines. Posa’t els auriculars, agafa paper i boli i surt a investigar! Dies 21 i 22 de juliol.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Èxits imprescindibles que tornen a la cartellera

Aquesta segona meitat de temporada comença carregada d’èxits teatrals que tornen a la cartellera per petició popular. No badis i aprofita l’última oportunitat per veure aquestes obres tan aplaudides pel […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!