Surt i passeja: 8 propostes del Grec 2021 per recorrer la ciutat!

Redacció

La pandèmia ens ha fet redescobrir la nostra ciutat, més relaxada i més guapa que mai. L’urbanisme tàctic ha desplaçat els cotxes de molts carrers i ens ha regalat una gran quantitat d’espai públic per passejar-hi. Aquest estiu és moment d’aprofitar-lo! Apodera’t de cada racó i explora els barris alhora que descobreixes propostes de rabiosa contemporaneïtat!

L’Auditori

Juga a bàsquet a les noves pistes de Les Glòries o fes un pícnic al jardí del Museu del Disseny abans d’acostar-te a L’Auditori, on tenen una programació que dona suport a la nova creació, especialment la que hibrida disciplines diverses: el Cicle Escenes ‘Dones i Creació’, fins al 18 de juliol. L’actriu Alba Pujol se suma a l’autodenominat “terrorista musical” Xavi Lloses per reivindicar el descans com un acte revolucionari a No puc arrencar-me el cap; la compositora i productora Marina Herlop presenta Pairidaeza, on s’inspira en els jardins per desafiar els límits de la convencionalitat estètica en la música, i l’artista audiovisual Tanit Plana explica amb imatge, música i dansa el misteri de la vida i la mort a Part.

Palau de la Música Catalana

La seu de l’Orfeó Català acull Broken Chord, la història del primer cor de sud-africans negres que, a finals del segle XIX, va actuar a la Gran Bretanya i a Nord-amèrica. Admira l’edifici de Domènech i Montaner alhora que gaudeixes d’una coreografia que parla d’identitat africana, de migracions i de fronteres tancades. Els dies 18 i 19 de juliol.

La Villarroel

Berena a la Superilla de Sant Antoni i acosta’t a veure la versió lliure de La Gavina, d’un dels textos més coneguts de Txékhov a càrrec del director Àlex Rigola. Temes com la insatisfacció, l’amor no correspost, la solitud i la vellesa pugen a escena amb el llenguatge escènic trencador i despullat que el caracteritza. Del 30 de juny a l’1 d’agost.

La Filmoteca de Catalunya

Ravaleja des de Drassanes fins al Carrer Robadors i aprofita per endinsar-te en la figura de Peter Brook. La Filmoteca recupera els projectes cinematogràfics d’un dels directors escènics més influents del segle XX: Marat/Sade, Lord of the flies, The Mahabharata i Moderato cantabile. De l’1 al 8 de juliol.

Teatre Borràs

El nou carril per a vianants de la Via Laietana et portarà de cap a la plaça Urquinaona, on tornen Rhum & Cia amb Gran Reserva, la companyia de pallassos més hilarant del panorama. Ho fan per posar punt final a l’homenatge a Monti, que els ha valgut premis i reconeixements, amb un destil·lat de circ clàssic, humor absurd i música. Del 7 de juliol a l’1 d’agost.

Sala Apolo

El teatre de revista portava implícita la transgressió, amb artistes que trencaven tots els patrons establerts. Així ho reivindica el col·lectiu escènic LAminimAL a Passar revista, un espectacle de varietats que recupera l’esperit combatiu d’aquest gènere i l’adapta al segle XXI. Forma part del Teatre Arnau Itinerant, la iniciativa comunitària que manté viva la flama de l’històric teatre del Paral·lel. De l’1 al 3 de juliol.

Castell de Montjuïc

El Grec no només és teatre, dansa i circ. Passeja per Montjuïc fins al fossat de Santa Eulàlia, que acull les nits de cinema a la fresca i música en directe. Seguint l’esperit del festival, impera el so africà, amb propostes on el component visual també té un rol important. Hi trobaràs grups com Afrikemet, Alma Afrobeat Ensemble i Adê. Dies 7, 14, 21 i 30 de juliol.


Un podcast per escoltar-lo on tu vulguis!

El tàndem artístic format per Azkona & Toloza fa més d’una dècada que desperten passions arreu del món amb la seva barreja de videoart, performance i dansa que aborda temes socials. Enguany posen el focus en la relació estreta entre colonialisme i etnografia, amb una instal·lació sonora creada a partir d’imatges inèdites de les primeres expedicions a Guinea Equatorial: Petita Caixa d’Eines. Posa’t els auriculars, agafa paper i boli i surt a investigar! Dies 21 i 22 de juliol.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

Del 26 de juny al 4 d’agost, la 48a edició del Festival Grec s’estén per una cinquantena d’espais de Barcelona amb propostes internacionals, el millor talent local i les experiències […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!