Sílvia Munt es submergeix en el ‘Desig’, de Benet i Jornet, al TNC

Rubén Garcia Espelta

Sílvia Munt dirigeix Desig, una de les obres cabdals de Josep Maria Benet i Jornet, que es podrà veure a la Sala Gran del Teatre Nacional a partir del 27 de gener. La peça, intepretada per Laura Conejero, Carles Martínez, Raimon Molins i Anna Sahun, explora el desig femení però també altres temes com les insatisfaccions, les dependències, la gelosia o les autocensures en les relacions.

Una obra revolucionària

L’obra es basa en la inquietant història de dos matrimonis, un dels quals veu interrompuda la seva vida rutinària: “Són personatges de personalitat difícil i difícils d’interpretar, però és també una obra amb màgia, psicologia i thriller”, apunta Munt que defineix aquesta peça com una obra revolucionària: “És un text d’una llibertat i una valentia absoluta”. Segons la directora: “L’obra t’empeny a ser lliure, et proposa que t’atreveixis facis el que creguis”, explica: “Col·loca al centre el desig sexual femení”.

Laura Conejero i Anna Sahun en una de les escenes de ‘Desig’

Per a Carme Portaceli, directora del TNC, Desig és una de les obres més grans de Josep Maria Benet i Jornet, un dramaturg català que ha estat traduït a infinitat d’idiomes i que és prou important per formar part del repertori del TNC. Estrenada al febrer del 1991 al Teatre Romea sota la direcció de Sergi Belbel, amb un repartiment format per Lluís Soler, Josep M. Pou, Àngels Poch i Imma Colomer, va suposar un abans i un després per al teatre català, i per a molts va suposar el naixement de la dramatúrgia catalana contemporània. 32 anys després de la seva primera representació Desig torna als escenaris.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!