EL TEATRE DEL 2023

Save the date! Les cites teatrals més destacades del 2023

Aquesta segona meitat de la temporada ve carregada de cites imprescindibles! Agafa l’agenda i comença a reservar-te dates per anar al teatre a veure obres com aquestes.

Redacció

FRITZROY, LA NOVA COMÈDIA DE GALCERAN

FitzRoy, Quatre dones al límit és la nova comèdia de Jordi Galceran dirigida per Sergi Belbel. Quatre actrius de primer nivell, Sílvia BelMíriam IsclaSara Espígul i Natalia Sánchez, encarnen a quatre escaladores que es troben aïllades per una tempesta enmig de la muntanya. Els personatges hauran de dedicir si continuar i assumir riscos que no havien previst o rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai.

EL DARRER ESPECTACLE DE DAGOLL DAGOM

Dagoll Dagom presenta el seu nou i darrer musical de creació, L’alegria que passa, un espectacle basat en l’obra de Santiago Rusiñol. L’equip artístic compta amb Marc Rosich (text i direcció), Andreu Gallén (música i direcció musical) i Ariadna Peya (direcció coreogràfica). Àngels Gonyalons tornarà a col·laborar amb Dagoll Dagom després de ser la Blanca del primer Mar i cel, el 1988.

LA NOVA AVENTURA DE LLÀCER I GUIX

El temps i els Conway és un clàssic britànic de J. B. Priestley que s’endinsa en la vida i les aspiracions d’una família adinerada de Yorkshire, els Conway, durant el període d’entreguerres. Un espectacle ple de vida, d’amor, de somnis i frustracions que comptarà amb un repartiment amb noms com Júlia Bonjoch, Màrcia Cisteró, Albert Triola, Júlia Truyol, Mar Ulldemolins, Biel Duran, Ferran Vilajosana i Roser Vilajosana, entre molt altres.

JULIO MANRIQUE, A ESCENA

Pau Carrió dirigirà a Cost de vida un repartiment de luxe: Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova. La peça escrita per la dramaturga polonesa Martyna Majok va ser guardonada l’any 2019 amb el Premi Pulitzer de teatre. Produïda per Sitxo Paz, aquesta peça reflexiona sobre la diversitat funcional a través de la relació entre dos pacients i els seus cuidadors. L’obra aborda la necessitat humana de connectar i sentir-nos estimats per sobre de qualsevol diferència.

UN CLÀSSIC RENOVAT PER CAROL LÒPEZ

Carol López passa pel seu sedàs tot un clàssic: Les amistats perilloses, la famosa novel·la epistolar escrita per Pierre Choderlos de Laclos, publicada el 1782. El text narra un tour de force entre la fredor racional i el llibertinatge, entre un home i una dona de la noblesa (la marquesa de Merteuil i el vescomte de Valmont), narrat amb les respectives cartes que s’envien per mirar de seduir altres persones i demostrar així el seu poder. A escena hi participaran noms com Gonzalo Cunill, Mónica López i Bea Segura, entre d’altres.

UN VIATGE A L’HORROR, AMB PERE ARQUILLUÉ

Pere Arquillué i Carles Martínez protagonitzen L’adversari, una història sobre la relació entre un escriptor i un assassí. Un escriptor fascinat per la història real d’un home que va construir la seva vida sobre la mentida. Cristina Genebat, Marc Artigau i Julio Manrique s’uneixen per adaptar un dels llibres més notables de l’escriptor francès Emmanuel Carrère.

LA NOVA CREACIÓ DE BÀRBARA MESTANZA

Bàrbara Mestanza, creadora emergent i amb un discurs polític molt potent, proposa un joc de rols per denunciar l’abús sexual. Sucia parla de labús posant el focus no tan sols en lexperiència viscuda per la víctima, sinó també en la manera com acompanyem aquest tipus dexperiències.

BOIXADERAS TORNA A LA BECKETT

David Plana proposa amb Els encantats obrir la porta a la intimitat d’una família trencada on un pare, un fill i una filla decideixen fer un viatge al passat. El text dirigit per Lucia Del Greco i que compta amb Jordi Boixaderas, Guillem Font i Sandra Pujol en el repartiment.

TORNA LA GRAN LOLA HERRERA

La veterana actriu Lola Herrera torna a Barcelona acompanyada de Lola Baldrich i Ana Labordeta amb Adictos, un muntatge sobre una addicció que ens deshumanitza: les noves tecnologies. L’obra, dirigida per la reconeguda directora madrilenya Magüi Mira, ens parla de la capacitat de reacció de l’ésser humà i ens proposa que reflexionem sobre com poder gaudir d’una vida tecnològicament sana i socialment lliure.

UN DELS GRANS LA DANSA CONTEMPORÀNIA

Els treballs coreogràfics de Philippe Saire integren les arts visuals, el teatre i el cinema. Aquest gener faran una breu temporada a la ciutat presentant tres espectacles visualment potents: Vaccum, que juga amb la percepció sensorial a través d’unes llums de neó; Hocus Pocus, una proposta familiar amb aparicions fugaces de dos ballarins, i Party room, que gira al voltant de les imatges alegres i, alhora, inquietants, que forma un enorme ram de globus.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

El nou any teatral començarà amb gran estrenes, però també hi haurà lloc per recuperar èxits que ja han passat per la cartellera que brindaran noves oportunitats als espectadores i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!