Roberto G.Alonso, Les Impuxibles i el circ dels EIA protagonistes la 2a edició del Festival Zero

Redacció TeatreBarcelona

Del 8 de febrer fins el 16 de març tindrà lloc la segona edició del Festival Zero, una iniciativa de Teatres en Xarxa que aposta per apropar les propostes no convencionals als nous públics i per la descentralització com a eina de proximitat.

Enguany, el Festival es desenvoluparà en cinc localitats diferents: Tordera (8 i 9/02), Sant Joan Despí (9 i 10/03), Llinars del Vallès (10/02), Barbarà del Vallès (22, 23 i 24/02) i Sant Andreu de la Barca (15 i 16/03). El programa comú consistirà en tres espectacles que comparteixen la voluntat d’eliminar la distància amb el públic.

A mi no me escribió Tenessee Williams, de Roberto G.Alonso i Marc Rosich, és un muntatge on veurem com una dona d’edat indefinida explica les seves recances i desil·lusions vitals, a partir d’un llenguatge multidisciplinar que fa incursions en la dansa, el teatre gestual, la performance o la cançó en directe. Les Impuxibles presentaran el seu darrer treball Paintball, on a partir d’un joc amb pilotes i la música en directe d’un piano de cua, convidaran al públic a construir, de nou, la llibertat. I la companyia de circ EIA hi formarà part el seu espectacle de circ participatiu Espera, on el públic és convidat a viure de ben a prop les acrobàcies i equilibris dels dos intèrprets.

A més, la programació d’espectacles anirà acompanyada de la Instal·lació artística i de creació col·lectiva ‘Espai Zero’ on hi participaran especialment alumnes dels centres d’educació secundària de cada un dels municipis. La instal·lació vol ser l’element central del Festival, i que estigui relacionada temàticament amb el contingut de les peces seleccionades. També s’hi celebraran altres activitats de dinamització, creació i fidelització de públics, prèvies o posteriors als espectacles.

Teatres en Xarxa

Són un grup de teatres de proximitat de diferents localitats del territori català que s’han unit per posar en pràctica experiències de gestió i de producció en xarxa i afavorir la sostenibilitat dels seus projectes i l’excel·lència de les seves programacions. A part del Festival Zero, també treballen en la promoció i gestió de les gires de determinats espectacles pels seus equipaments.

Actualment, els teatres que formen part de Teatres en Xarxa són: el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el Teatre Auditori de Llinars del Vallès, el Teatre Mercè Rodoreda, el Teatre Clavé de Tordera, el Teatre Municipal Àngel Guimerà d’El Vendrell i Can Masallera de Sant Boi del Llobregat.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari