Projecte Ingenu fa l’agost al Poliorama amb un modern ‘Bodas de sangre’

Rubén Garcia

Bodas de sangre, la tragèdia en vers i en prosa escrita per Federico García Lorca l’any 1931, arriba a partir de l’11 al 22 d’agost al Teatre Poliorama de la mà de Projecte Ingenu.

La companyia actualitza el clàssic del poeta i dramaturg andalús, a qui vol homenatjar 85 anys després del seu assassinat a mans del règim franquista. L’espectacle, dirigit per Marc Chornet i adaptat per Anna Maria Ricart, combina dos nivells de ficció: la pròpia obra i la història de l’escriptor, presentada a través de documentació i escrits que testimonien moments importants de la seva biografia. Per fer-ho utilitza un llenguatge que combina disciplines tan diferents com la paraula, la dansa, les projeccions. o la música en directe.

Bodas de Sangre és l’obra més famosa de Lorca, la primera part de la coneguda “Trilogia Lorquiana” (que complementen Yerma i La casa de Bernarda Alba), y explica una història tràgica on l’amor i el desig s’enfronten al deure, l’honor i els interessos familiars.

Lorca és un dels nostres grans clàssics“, diu la companyia: “Si en l’espai artístic anglosaxó es pot actualitzar Shakespeare fins al punt de dir ‘espasa’ i mostrar una ‘pistola’, no hi hauria d’haver problema en tensar la paraula dita de Lorca i confrontar-la amb el present, encara que això comportés contradiccions“. “Si som capaços de confrontar-lo amb el present, les seves paraules i el seu propi testimoni esdevenen profundament polítics. I aquest testimoni és més important que mai en aquests moments on el feixisme està ressorgint amb força arreu d’Europa i del món“, explica la companyia.

No és el primer que Projecte Ingenu treballa amb un text de Lorca, o va fer amb Yerma al Teatre Akadèmia la Temporada 17/18. Ara tornen amb Bodas de sangre (o el funeral que el poeta no tuvo) un espectacle immersiu interpretat per Marina AlegreToni GuillematCristina LópezMartí SalvatXavier TorraIvet Zamora i el bailaor Jesús Blanco, que es qui dona vida al personatge del poeta.

Més informació, imatges i entrades a:

 

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!